Sunday, October 25, 2020
Jurnalism corect


Consiliul Elevilor critică ordinul ministrului Educației privind predarea on-line: Sute de mii de elevi nu au acces la instrumente digitale sau la internet

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Consiliul Național al Elevilor a criticat ordinul ministrului Educației cu privire la predarea și evaluarea on-line, considerând o astfel de măsură drept discriminatorie pentru elevii care nu au acces la instrumente digitale sau la internet.

„Sute de mii de elevi din România nu au acces la instrumente digitale sau la Internet şi nu pot participa la cursurile online organizate în perioada pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a aprobat un Ordin de ministru care reglementează obligaţia elevilor de a lua parte la aceste cursuri”, a transmis Consiliul Naţional al Elevilor.

Ordin al ministrului Educației privind predarea on-line: Prezența la cursuri a elevilor și a profesorilor va fi monitorizată

În opinia elevilor, măsura este discriminatorie și poate facilita comiterea de abuzuri.

„În contextul în care factorii decizionali au eşuat să asigure un cadru legal care să permită în timp util achiziţionarea infrastructurii necesare pentru elevi şi profesori, considerăm măsura adoptată profund discriminatorie şi atragem atenţia asupra faptului că ea facilitează comiterea de abuzuri precum folosirea absenţei ca mijloc de coerciţie”.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a emis un ordin, miercuri, care conţine instrucţiunile pentru învăţământul on-line. Documentul precizează mai multe măsuri pentru desfăşurarea procesului de învăţare din învăţământul preuniversitar.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW