Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Consiliul de Securitate al ONU adoptă o rezoluție privind livrarea de ajutoare în Gaza

By Preda Maria , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 22 decembrie 2023 Etichete: , ,

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, vineri, o rezoluție favorabilă privind livrarea de ajutoare în Gaza. Decizia a trecut mai departe cu 13 voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” și două „abțineri”. Rusia și SUA s-au abținut de la vot, arată The Guardian.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat rezoluția pentru livrarea de ajutoare umanitare în Fâșia Gaza și a cerut măsuri urgente pentru „a crea condițiile pentru o încetare durabilă a ostilităților” după o săptămână de anulări ale votului și negocieri intense pentru evitarea unui veto din partea SUA. Totuși, SUA s-au abținut de la votul menit să adopte rezoluția elaborată de Emiratele Arabe Unite.

Rezoluția adoptată „solicită măsuri urgente pentru a permite imediat accesul umanitar sigur, neîngrădit și extins și pentru a crea condițiile pentru o încetare durabilă a ostilităților”. Proiectul inițial solicitase „o încetare urgentă și durabilă a ostilităților” pentru a permite accesul ajutoarelor.

Vasilly Nebenzia, ambasadorul rus la ONU, a sugerat că Israelul are parte de susținere directă fără restricții pentru operațiunile militare din Fâșia Gaza: „Semnând acest lucru, Consiliul ar oferi, în esență, forțelor armate israeliene libertate totală de mișcare pentru a continua curățarea Fâșiei Gaza”, a declarat acesta, în fața Consiliului de Securitate al ONU, înainte de vot.

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW