Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Consiliul Concurenței anchetează scumpirea măștilor sanitare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 februarie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat că instituția pe care o conduce anchetează o posibilă creștere ilegală a prețurilor măștilor sanitare, în contextul coronavirus.

Președintele Consiliului Concurenței consideră ca fiind nejustificată o eventuală creștere a prețurilor în cazul măștilor sanitare.
„La ora actuală, cererea de echipamente medicale de protecţie, respectiv măşti medicale, este foarte mare, iar producătorii nu reuşesc să acopere solicitările. În acelaşi timp, însă, nu este normal ca unele companii să profite de această situaţie şi să crească preţurile nejustificat”, a declarat Bogdan Chirițoiu pentru Agerpres.

Bogdan Chirițoiu a precizat că în eventualitatea în care se vor constata încălcări ale legii, companiile riscă sancțiuni drastice.
„Ca urmare, investigăm comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de protecţie din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în contextul majorării excesive a preţurilor acestora. Dacă vom constata încălcarea regulilor de concurenţă, aşa cum ştiţi, companiile implicate riscă amenzi care pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri”.

 

Sursa foto: Inquam photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW