Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Consiliul Concurenței a amendat Aeroportul din Cluj: Managementul a refuzat accesul unei companii la infrastructura aeroportuară

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: , ,

Consiliul Concurenţei a amendat Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj pentru abuz de poziţie dominantă, ca urmare a faptului că managementul a refuzat accesul unei companii la infrastructura aeroportuară, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă transmis AGERPRES.

Reprezentanţii Consiliului Concurenţei susţin că au fost încălcate atât Legea Concurenţei, cât şi Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene.

„Aceasta este prima măsură de sancţionare aplicată de autoritatea de concurenţă în industria aviaţiei din România. Prin Decizia nr. 74 din 8 octombrie 2019, plenul Consiliului Concurenţei a constatat săvârşirea de către Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a unui abuz de poziţie dominantă, prin refuzul de a permite accesul întreprinderii Romanian Airport Services SA la infrastructura aeroportuară necesară prestării serviciilor de handling la sol pe Aeroportul Cluj în perioada 11.09.2015 – 09.03.2017, încălcând astfel prevederile art. 6 alin. (1) din Legea concurenţei nr. 21/1996, precum şi prevederile art. 102 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, decizia a fost pronunţată în urma unei plângeri formulate de către Romanian Airport Services SA, singura societate cu capital 100% românesc ce acţionează pe piaţa serviciilor de handling din România.

Decizia Consiliului Concurenţei urmează să fie publicată şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Sursa foto: Facebook / Aeroportul Avram Iancu din Cluj

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW