Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Consilierul lui Viktor Orban, care a demisionat după discursul de la Băile Tușnad, s-a răzgândit: Sunt mândră de tine

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 iulie 2022

Zsuzsa Hegedus, consilierul lui Viktor Orban, care marți anunța că își dă demisia pe fondul declarațiilor făcute de premierul Ungariei la Băile Tușnad, i-a trimis vineri, 29 iulie, o scrisoare prin care i-a transmis liderului de la Budapesta că este „mândră” de el și că „poate conta” în continuare pe sprijinul său, potrivit presei din Ungaria

Poziția sociologului ungar vine în contextul în care Viktor Orban a încercat, cu o zi în urmă, să își apere declarațiile făcute la Băile Tușnad, menționând că „pot fi înțelese greșit”.

Sunt singurul politician din Uniunea Europeană care susține o politică anti-imigrări. Nu este o problemă de rasă pentru noi, este o problemă culturală”, și-a apărat Viktor Orban declarațiile controversate, făcute sâmbătă la Băile Tușnad, la finalul unei întâlniri cu cancelarul austriac, Karl Nehammer.

CITEȘTE ȘI: Viktor Orban și-a apărat declarațiile controversate, în timpul unei vizite în Austria: Nu este o problemă de rasă, este o problemă culturală

Deși, inițial, consilierul lui Orban spunea că discursul de la Băile Tușnad a reprezentat o „poziție rușinoasă”, Zsuzsa Hegedus l-a lăudat pe premierul de la Budapesta, menționând că este o raritate pentru un lider european să corecteze o ieșire de genul.

„Sunt foarte încântată să o pot spune din nou pentru această poziție a dumneavoastră de astăzi, pentru că încă simt că sunt mândră de tine. Deci, ca și înainte de 2010 și, desigur, după, indiferent dacă eu sunt oficial consilierul dumneavoastră șef sau nu, puteți conta pe ajutorul meu(…), ca în ultimii 20 de ani”, se mai arată în scrisoarea publicată de sociologul Hegedus.

Zsuzsa Hegedüs a fost consilier responsabil cu programele de incluziune socială și comisar al prim-ministrului. Ea a ocupat această funcție timp de mulți ani în mai multe guverne Orbán și, în plus, are o relație de prietenie cu premierul de la Budapesta.

Sursă foto: Inquam Photos / Laszlo Beliczay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW