Tuesday, June 15, 2021
Jurnalism corect


Consilierul lui Trump, acuzații la adresa Chinei pentru gestionarea pandemiei: Nu le-au permis oamenilor de ştiinţă să vorbească deschis

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 8 iunie 2020 Etichete: , , ,

Anthony Fauci, consilierul preşedintelui american Donald Trump, lansează noi critici la adresa Chinei pentru faptul că nu a acționat din timp pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Epidemiologul acuză autoritățile chineze că nu le-au permis oamenilor de ştiinţă să vorbească deschis despre acest virus.

„Cred că autorităţile chineze care nu le-au permis oamenilor de ştiinţă să vorbească cât mai deschis şi mai transparent au adus deservicii”, a declarat, duminică, Faucy, la emisiunea radiofonică a lui John Catsimatidis, potrivit Agerpres, care citează DPA.

Conform oficialului american, China nu ar fi oferit informații importante despre pandemie „la momentul potrivit”. Anthony Fauci a mai precizat că Guvernul de la Beijing susținea la început că „nu prea exista deloc transmitere de la om la om” a virusului.

„Au susţinut acest lucru câteva săptămâni la rând. Iar apoi a devenit foarte clar că, atunci când oamenii de ştiinţă au putut vorbi despre asta, exista de fapt o transmitere într-adevăr foarte eficientă de la om la om„, a mai spus Fauci.

sursa foto: cnbc.co

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW