Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Consilierul Federației Ruse la ONU a demisionat / Boris Bondarev: Niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 mai 2022

Boris Bondarev, consilier al delegației Federației Ruse la Organizația Națiunilor Unite (ONU), a demisionat luni, 23 mai, argumentând că „nu i-a fost niciodată atât de rușine de țara sa” precum i-a fost în momentul în care Vladimir Putin a anunțat invazia Ucrainei, relatează Reuters și The Guardian.

Am fost la sediul misiunii (n.r. Federației Ruse la ONU, din Geneva) ca în orice altă luni dimineață, mi-am înaintat demisia și am plecat. Mă gândeam la acest lucru de câțiva ani, dar nivelul dezastrului m-a împins să o fac”, a declarat Boris Bondarev.

Diplomatul rus, ce a petrecut peste 20 de ani în Ministerul de Externe, susține că înalții oficiali ai Rusiei la ONU i-au transmis să „își țină gura” atunci când a ridicat anumite semne de întrebare în legătură cu invazia rusă în Ucraina.

Anterior, demisia oficialului a fost anunțată de directorul UN Watch, Hillel Neuer, ce a postat și un comunicat transmis de Boris Bondarev.

Am văzut diferite turnuri ale politicii noastre externe, dar niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea cum mi-a fost la 24 februarie anul acesta. Războiul declanșat de Putin împotriva Ucrainei și, de fapt, împotriva întregii lumi occidentale, nu este doar o crimă împotriva poporului ucrainean, ci și, probabil, cea mai gravă crimă împotriva poporului rus”, se arată în scrisoarea prin care Bondarev și-a anunțat demisia.

Acesta a precizat că modul de lucru al Ministerului rus de Externe din ultimii ani este „pur și simplu catastrofal” și l-a criticat pe ministrul Sergei Lavrov, despre care spune că s-a transformat dintr-un „intelectual educat și profesionist”, într-o persoană care „amenință lumea…cu arme nucleare”.

În loc să ofere informații și analize imparțiale(…), furnizează clichee propagandistice în spiritul ziarelor sovietice din anii 1930. A fost creat un sistem care se minte singur(…)Ministerul de Externe nu mai este despre diplomație. Este despre război, minciuni și ură. Servește interesele acelor câțiva care contribuie la izolarea și degradarea țării”, a mai acuzat fostul consilier al Rusiei la ONU.

Directorul UN Watch l-a numit „erou” pe Bondarev și a îndemnat toți diplomații ruși să recurgă la gesturi asemănătoare.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW