Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Consilier din Parlamentul României, trimis în judecată pentru trafic de influență / Ar fi cerut 600.000 de lei în schimbul unui contract cu Unifarm – SURSE

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 octombrie 2020 Etichete: , ,

Un fost consilier din Parlamentul României a fost trimis în judecată pentru trafic de influență de către procurorii DNA. Marius Avram Gal ar fi cerut 600.000 de lei de la reprezentanții unei companii private în schimbul realizării unui contract ce avea ca scop achiziția de echipamente de protecție împotriva COVID-19 pentru Unifarm, potrivit unor surse mainnews.ro.

Suma de 600.000 de lei ar reprezenta o treime din profitul pe care firma privată l-ar fi obținut în urma contractului. Între aprilie și mai 2020, consilierul Marius Gal ar fi primit suma de 371.000 de lei și bunuri în valoare de 69.940 de lei.

CITEȘTE ȘI: Avram Gal, candidatul ALDE la Primăria Câmpia Turzii, acuzat de DNA de trafic de influență la Unifarm / În timpul stării de urgență se lăuda cum donează echipamente medicale

Acesta a folosit banii primiți de la reprezentanții firmei private în scopuri personale, pentru a-și cumpăra un autoturism de lux, printre altele.

Procurorii au dispus sechestru pe bunuri în valoare de 440.940 de lei ce-i aparțin lui Marius Gal.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, a inculpatului GAL AVRAM MARIUS, la data faptei având funcția de consilier în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul Gal Avram Marius ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.

Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale suma de 371.000 lei (printr-o firmă de publicitate și o fundație care îi aparținea, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei.

Cea mai mare parte a banilor primiți de inculpat ar fi fost folosiți exclusiv în scopuri personale, respectiv cazare hotel, achiziționare autoturism de lux.

Inculpatul s-ar fi folosit de relațiile profesionale și interpersonale pe care le-a dezvoltat pe parcursul anilor din funcțiile publice deținute, în scopul creării impresiei că poate influența decizii adoptate la nivelul anumitor instituții publice.

Totodată, inculpatul a încercat să creeze o aparență de legalitate a folosului primit, atât a banilor ( prin disimularea primirii în contracte fictive de publicitate și donație), cât și a bunurilor primite (despre care a afirmat că urmau a fi plătite sau returnate).

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător până la concurența sumei de 440.940 lei asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile dispuse în cauză”, se arată în comunicatul emis de DNA.

Sursă foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW