Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Consens în coaliție pe tema bugetului Capitalei / Conducerea USR-PLUS București cere consilierilor să îl aprobe: Varianta discutată este cu 1 miliard mai aproape de realitate

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 mai 2021

Conducerea USR-PLUS București cere consilierilor generali ai Alianței să aprobe proiectul de buget al Capitalei, argumentând că varianta rezultată în urma discuțiilor purtate cu Nicușor Dan ar fi „cu 1 miliard mai aproape de realitate”. 

Copreședinții USR PLUS București vor propune Biroului Municipal USR PLUS București aprobarea de către consilierii USR PLUS a noului proiect de buget, în baza următoarelor argumente:

1. Varianta de buget rezultată în urma ultimelor discuții este mai aproape de realitate: cu 1 miliard mai aproape de realitate;

2. Este nevoie de un buget aprobat cât mai repede, pentru a putea primi transferurile pentru luna mai de la Bugetul de Stat;

3. Aprobarea acestui buget, în această formă, este doar depășirea unui punct mort. Însă de a doua zi, primarul general și partidele care formează majoritatea în Consiliul General trebuie să identifice soluții și să urmeze un plan de măsuri concrete de echilibrare în mod real a bugetului. Mai clar: trebuie să identifice surse de venituri reale sau să ajusteze cheltuielile prioritizând ceea ce este esențial pentru bucureșteni și pentru dezvoltarea orașului”, potrivit unei postări pe Facebook a USR București.

USR-PLUS arată că s-au făcut pași importanți către dialog și transparență cu primarul Capitalei și partenerii din coaliție, dar precizează că această abordare trebuie să continue și după votarea bugetului.

Din păcate, actuala coaliție care îi oferă primarului Nicușor Dan majoritatea în Consiliul General nu funcționează așa cum ar trebui, iar angajamentele luate înainte de alegeri nu au fost respectate. Săptămâna viitoare vor avea loc întâlniri pentru a reașeza colaborarea de care avem nevoie pentru a ne îndeplini angajamentele asumate în fața bucureștenilor acum șapte luni”, se mai arată în comunicatul citat.

În schimb, Alianța susține că bugetul, în varianta care ar putea fi aprobată de consilierii general, nu ar fi, încă, unul realist.

Avem încredere că prin rectificări bugetare succesive vom aduce proiecția bugetară de astăzi cât mai aproape de realitate. Pe termen mediu și lung, este evident că nu putem continua așa. „Rețeta Firea” a adus orașul în faliment. Aprobarea acestui buget nu face decât să câștige timp, timp pe care coaliția de la București trebuie să îl folosească pentru reforme reale și accelerate”, a precizat sursa citată.

Context

Consiliul General a respins, săptămâna trecută, proiectul de buget pentru anul 2021 propus de primarul Nicușor Dan.

În proiectul de bugetului general centralizat, ce cuprinde fondurile europene și veniturile companiilor din subordine, venituri totale sunt prognozate la 9,59 miliarde de lei iar cheltuieli la 9,64 miliarde de lei. Bugetul local propus este de 6,9 miliarde de lei, din care veniturile sunt de 5,4 miliarde de lei.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a avut, miercuri seară, un dialog cu liderii locali ai PNL, USR PLUS și PMP, partide ce formează coaliția din Consiliul General, în vederea votării bugetului primăriei pentru anul 2021.

La negocierile cu Nicușor Dan au participat Vlad Voiculescu, Cosmin Smighelschi, Horia Tomescu (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Diana Mardarovici (PNL), Sebastian Moise și Andrei Ionescu (PMP).

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW