Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Congresul PNL | Rareș Bogdan: Noi nu suntem PSD-iști, ei sunt dușmanii noștri / Cîțu, singurul premier care a dat cu pumnul în masă în fața președintelui CE

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 septembrie 2021

Rareș Bogdan, susținător al lui Florin Cîțu la Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, le-a transmis liberalilor din tabăra lui Ludovic Orban, care îi cer demisia premierului, că „dușmanii” lor se află în afara sălii, făcând aluzie la PSD. Prim-vicepreședintele PNL susține că Florin Cîțu ar fi singurul premier care „a dat cu pumnul în masă” în timpul negocierilor cu Comisia Europeană, pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

România se schimbă și trebuie guvernată coerent. Demisia nu se strigă în această sală, că e Guvernul nostru, noi nu suntem PSD-iști, PSD-iștii sunt dușmanii noștri. Ne susținem Guvernul”, le-a transmis Rareș Bogdan celor 5.000 de delegați la Congresul PNL.

Europarlamentarul s-a referit și la negocierile duse de prim-ministrul Florin Cîțu cu Comisia Europeană pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ce urmează să fie aprobat în decursul săptămânii următoare.

L-am văzut pe Florin Cîțu negociind la Bruxelles. Niciun premier nu a făcut ce a făcut el, dând cu pumnul masă în fața Ursulei von der Leyen(n.r. președintele CE), a comisarului Dombrovskis, Gentilomi, pentru ca România să primească cea mai mare alocare din PNRR pentru infrastructură feroviară și rutieră”, a spus europarlamentarul.

Actualul prim-vicepreședinte liberal, ce ar urma să ocupe aceeași funcție dacă Florin Cîțu va obține șefia PNL, le cere liberalilor să se alinieze în spatele premierului, după Congres.

Cu toții, indiferent pe cine ați votat și pe cine susțineți, să vă puneți în spatele lui Cîțu. Ești un om onest, cu bun simț. Eram alături de el când a primit un telefon la Maramureș. Ce avem noi toți cel mai sfânt om pe lume, mama, am fost lângă el, m-a durut să văd că cel mai dur atac împotriva lui s-a dus inclusiv împotriva mamei sale defuncte. A fost cel mai josnic atac dus împotriva unui om politic, să-i ataci mama”, a precizat Rareș Bogdan, cu lacrimi în ochi.

Rareș Bogdan a reluat invitația pe care i-a făcut-o sâmbătă dimineață lui Dacian Cioloș.

Florin Cîțu va fi primul ministru, președintele acestui partid. I-am făcut o provocare pentru cei care și-au luat jucăriile și au plecat. I-am spus lui Cioloș, întoarce-te, adu-ți jucăriile înapoi și dacă ai curajul să fii condus ca guvern cu Florin Cîțu voi veni și eu alături de tine în Guvern cu un Florin Cîțu premier”,  este invitația europarlamentarului.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: LIVE PNL își alege azi noul președinte | Scandal în timpul discursului premierului, liberalii i-au cerut demisia și au scandat „Orban!”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW