Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Congres USR PLUS | Dacian Cioloș: Trebuie să câștigăm prezidențialele și parlamentarele în 2024. Dan Barna: Sunt aici, o să rămân aici

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 octombrie 2021

Președintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloș, a anunțat sâmbătă, 2 octombrie, obiectivele partidului pentru anul electoral 2024 – câștigarea alegerilor prezidențiale și parlamentare. După înfrângerea suferită în lupta pentru șefia formațiunii, Dan Barna a dat asigurări că va rămâne solidar cu noua conducere. 

„Pentru 2024 trebuie să ne propunem să câştigăm prezidenţialele şi parlamentarele. Vedeţi ce se întâmplă astăzi şi cum e totul paralizat pentru că depindem de forţe politice incapabile să îşi depăşească propriul interes de partid. Vedeţi cum PSD se pregăteşte să acapareze întreaga putere, speculând incapacitatea politică a PNL. Şi vedeţi cum reprezentanţii extremei drepte sunt pregătiţi să arunce totul în aer. Nu avem altă soluţie decât să alegem între a câştiga toate alegerile sau a deveni un partid-balama, ceea ce nu ne dorim şi nu ăsta e scopul pentru care am intrat în politică. Astăzi decidem dacă începem construcţia unui partid mare, puternic şi capabil să învingă toate celelalte forţe politice”, a transmis Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Dan Barna: Sunt aici, o să rămân aici

„Poate din afară ar părea că în aceste zile USR PLUS trece prin momente dificile. Nu este deloc adevărat. A fost o competiţie reală, o competiţie firească într-un partid viu şi autentic. Avem un rezultat şi asta ne dă putere să mergem mai departe. După fiecare competiţie, după fiecare rezultat, cei care urmăresc viaţa USR de cinci ani şi USR PLUS de doi ani, am dovedit că partidul a fost mai puternic şi am mers mai puternic mai departe. (…) Sunt aici, o să rămân aici şi o să mergem mai departe împreună. Noi am reuşit să facem un proiect căruia nimeni nu îi dădea nicio şansă şi vedem în aceste zile, şi am văzut în aceşti cinci ani, cât de greu a fost şi câtă opoziţie am văzut în vechea clasă politică, disperată că un aer proaspăt vine în politica din România. Continui acest proiect, o să susţin echipa Biroului Naţional, sunt alături de Dacian Cioloş în demersul de a duce acest partid mai departe, pentru că USR PLUS este adevărata speranţă a României”, a spus Barna.

USR PLUS urmează să își aleagă sâmbătă, 2 octombrie, noua componență a Biroului Politic Național și va urma să valideze victoria lui Dacian Cioloș, obținută în urma alegerilor interne desfășurate online.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW