Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Conflict între Clotilde Armand și Nicușor Dan pentru parcurile Cișmigiu și Herăstrău: Are mai multe probleme de rezolvat în sector

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 septembrie 2021

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat joi seară, 9 septembrie, că solicită Consiliului General al Municipiului București (CGMB) să îi dea în administrare parcurile Herăstrău și Cișmigiu, propunând mai multe lucrări de investiții. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis vineri, 10 septembrie, că edilul din Sectorul 1 are multe alte probleme de rezolvat.

Vă anunț că a fost aprobat în urmă cu câteva minute proiectul de hotărâre prin care am solicitat Consiliului General al Municipiului București trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău și a Parcului Istoric Cișmigiu. (19 voturi pentru și 6 abțineri)”, este anunțul primarului Clotilde Armand, făcut joi seară.

Primăria Sectorului 1 propune mai multe lucrări de investiții pentru parcul Herăstrău: „reabilitarea și modernizarea aleilor pietonale și platformelor betonate, refacerea instalațiilor și rețelelor de apă și canalizare și a instalațiilor de irigat, modernizarea locurilor de joacă și reabilitarea spațiilor verzi existente (defrișare arbori uscați, replantare arbori, gazon, plante bienale și anuale, garduri vii)”.

În ceea ce privește Parcul Istoric Cișmigiu, Primăria Sectorului 1 își dorește să reabiliteze și să restaureze următoarele obiective: Podul cu nuc, Ansamblu cetate, Foișor, Terasa Trandafirilor, Grota (Movila), Izvorul lui Eminescu. În plus, vor fi realizare lucrări de amenajare peisagistică (defrișare arbori uscați, replantare arbori, gazon, plante bienale și anuale, garduri vii) și va fi introdus un sistem de monitorizare video”, a transmis edilul Sectorului 1.

Nicușor Dan i-a răspuns primarului din Sectorul 1 și a transmis că „nu se pune problema ca Primăria Sectorului 1 să preia Cișmigiu și Herăstrău.

Ulterior, Clotilde Armand a fost deranjată că Nicușor Dan a ales să transmită reacția PMB prin presă, fără să o contacteze.

În condițiile în care am avut o întâlnire în urmă cu câteva luni cu dl. primar general unde am discutat și am convenit la inițiativa lui să preluăm noi parcurile Cișmigiu și Herăstrău pentru a putea face investiții. N-am fi pus pe ordinea de zi a ședinței Consiliu Local de ieri acest proiect dacă n-am fi avut acordul d-lui primar”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook, vineri dimineață.

Primarul Sectorului 1 anunță că va înainta o nouă solicitare pentru a prelua administrarea celorlalte parcuri de pe raza sectorului.

De asemenea, îl anunț pe dl. primar general că Primăria Sectorului 1 și-a plătit datoria față de Primăria Capitalei și îl rog să nu mai dezinformeze opinia publică”, a adăugat edilul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW