Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Conflict deschis între Ciprian Ciucu și Clotilde Armand. Acuzațiile lansate de cei doi primari

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și primarul Sectorului 6 și președinte al PNL București, Ciprian Ciucu, au intrat într-o polemică pe rețelele de socializare. 

Săptămâna trecută, primarul Sectorului 1 a anunțat un pachet de sprijin anti-criză pentru ca cetățenii din sector să poată trece peste criza energetică din această iarnă, ce conține vouchere de 1.000 de lei pentru fiecare persoană care îndeplinește anumite condiții.

În schimb, edilul, care a menționat că cei 200 de milioane de lei alocați proiectului provin din „banii economisiți” în urma desfacerii contractului cu Romprest, nu are susținerea consilierilor locali din PNL și PSD.

Cu o zi în urmă, Ciprian Ciucu, liderul liberalilor din Capitală, a transmis, printre altele, că nu va susține propunerea lui Clotilde Armand.

„A ieșit public astăzi șeful PNL București să mă certe pentru că vreau să înapoiez banii economisiți de la firma de salubritate locuitorilor Sectorul 1 in această criză energetică. A zis liderul PNL că nu pot face asta pentru că n-am bază legală și – atenție – „este o măsură care nu se adresează electorului ei”. Asta cu „baza legală” a preluat-o de la fostul primar. Parcă s-au vorbit. Iar un primar trebuie să fie un bun gospodar pentru toți cetățenii – deci despre electorat este vorba aici”, a reacționat Clotilde Armand, joi seară, pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 s-a referit și la acuzațiile potrivit cărora „se ceartă cu toată lumea și este o stare de conflict în Sectorul 1”, acuzând la rândul ei că s-ar certa „cu toți cei care au tupeul să vină în fața oamenilor după ce au furat bani de la Primăria Sectorului 1”.

Iar în partidul tău sunt destui. Este trist să te văd că ai ajuns să folosești exact argumentele șefilor tăi. Da, șefii PNL din vârful statului în fața cărora tu stai în poziție de ghiocel și execuți ordinele. Este foarte trist să văd decăderea ta morală și faptul că nu ești în stare să faci reforme administrative adevărate – le faci doar la televizor, acolo unde partidul tău aruncă cu mii de euro din bani publici ca să linșeze adversarii politici”, l-a acuzat Clotilde Armand pe Ciprian Ciucu.

Armand a mai subliniat că îl vede pe Ciprian Ciucu „frustrat și neputincios în fața celor care conduc cu adevărat PNL București”.

Pentru că tu nu o faci. Să fim serioși. Când trebuia să ne ajuți aici în Sectorul 1 și să-ți calmezi colegii pentru că nu votează bugetul și proiectele de investiții dacă nu sunt plătite toate facturile Romprest s-a văzut că nu ai nici un cuvânt de spus în fața fiului lui Burduja sau al fiului lui Dinu „Vamă” Gheorghe. Adică încurajai șantajul lor împotriva mea prin neimplicare”, a adăugat Armand.

Totodată, primarul USR l-a rugat pe Ciucu „să își vadă de propria administrație și să nu își mai dea cu părerea despre primăria celorlalți”.

Nu accept sfaturi de la cineva care oferă contracte directe unei firme dubioase precum Vego. Vrei să mă uit puțin și eu la tine în sector și la contractele tale atribuite unor oameni care distrug Urbanismul? N-am să fac asta. Pentru că spre deosebire de tine, eu voi încerca de acum încolo să te ignor cât de mult”, a mai transmis edilul.

Răspunsul lui Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu a revenit vineri dimineață și a transmis un mesaj membrilor USR și bucureștenilor, prin care o acuză pe Clotilde Armand că, deși a încercat să-i împace pe consilierii PNL cu edilul din Sectorul 1, făcând „tot ce-i omenește posibil”, nu și-a respectat angajamentele.

Mi-am dat și eu seama că efortul nostru este inutil, este o cauză pierdută și m-am detașat, tocmai pentru ca să nu escaladăm conflictul de la nivelul Sectorului 1 și la Sectorul 2 și la Sectorul 6 și la Consiliul General, acolo unde suntem datori să le asigurăm primarilor noștri majorități și stabilitate.

L-am rugat pe dl. Vlad Voiculescu, președintele USR Bucureşti să nu exportăm isteria și conflictul în alte primării. Îi mulțumesc pentru că a înțeles. Am continuat să am o relație excelentă, fiind în contact permanent cu Primarul Sectorului 2 (USR), cu viceprimarii și consilierii USR din Sectorul 6 și cu consilierii generali ai USR. O relația bazată pe respect, deferență și focalizată pe scopul comun de a guverna cât mai bine administrațiile în care avem majoritatea”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Liderul PNL București mai menționează că „un primar este dator față de proprii cetățeni să își facă majorități care să-i susțină proiectele”.

Au existat negocieri politice, absolut normale, cum exista peste tot în țară și la Sectorul 1. USR avea 1 viceprimar, PNL avea un alt viceprimar. Viceprimarul PNL trebuia să primească anumite atribuții și instituții în coordonare. Tot ce s-a negociat nu a fost respectat. Instituția coaliției, colaborării și negocierii a fost înlocuită cu conflictul total pe toate planurile. Nu poți face o majoritate cu oameni pe care îi jignești permanent, în timp ce le faci aiurea plângeri penale(…)

Adică la PMB, la Sectorul 2, la Sectorul 6 putem să ne comportăm rațional, doar la Sectorul 1 nu se poate. Avem probleme este doar la Sectorul 1 și, vă spun sincer, nu este la noi. Nu este nici la voi, este doar la dna. Armand prin modul în care înțelege șă își exercite funcția de autoritate publică: conflicte generalizate, cu toată lumea, permanent, inducând manipulativ senzația falsă de cetate asediată. Nu este cazul. Toată lumea îi pute, toți sunt hoți, toți sunt ticăloși, absolut toți și permanent”, a precizat primarul Sectorului 6.

Ciucu i-a dat dreptate edilului din Sectorul 1 în scandalul cu Romprest și a respins acuzațiile referitoare la atribuirea directă a unor contracte către o firmă de urbanism.

Mă acuză că nu am făcut reforme și că am rezultate doar pe Facebook. Pe mine. Ea. Este efectiv ridicol. A cultivat permanent o situație conflictuală cu PNL Sector 1, cu consilierii generali ai PNL pe care i-a atacat repetat și cu mine, cel care i-am apărat interesele în fața colegilor mei din Consiliul General. A deschis fronturi în toate direcțiile: în interiorul primăriei Sectorului 1, cu instituțiile subordonate(…)Este foarte important să nu exportăm nebunia care a cuprins Primăria Sectorului 1 acolo unde coalițiile noastre locale încă rezistă”, a mai transmis șeful PNL București.

Sursă foto: Clotilde Armand / Facebook

Comentarii