Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Conductele de termoficare din București ar putea fi înlocuite pe fonduri europene

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 iunie 2020 Etichete: ,

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că a depus, la începutul acestei luni, cererea de finanţare din fonduri europene pentru proiectul privind reabilitarea reţelei de termoficare din Bucureşti, notează AGERPRES.

„La începutul acestei luni am depus cererea de finanţare pentru proiectul înscris în POIM ‘Reabilitarea reţelei de termoficare din Bucureşti’, care este îmbătrânită şi afectată, de aceea sunt şi probleme cu alimentarea cu agent termic în Bucureşti. Practic, nu mai este acum niciun risc, pentru că avem toate aprobările necesare, inclusiv de la Bruxelles, pentru a primi suma de 330 de milioane de euro pentru reabilitarea a peste 200 de kilometri de conductă de termoficare, prin urmare, în scurt timp, în Bucureşti nu va mai fi o problemă furnizarea agentului termic, aşadar apa caldă şi căldura pe timpul sezonului rece. Precizez că a trebuit să facem eforturi considerabile şi pentru a recupera timpul pierdut în mandatul primarului interimar PNL, care un an nu a depus niciun document la Bruxelles necesar atragerii acestei finanţări nerambursabile europene”, a spus Firea, în cadrul şedinţei CGMB de joi.

CGMB a adoptat joi un proiect de hotărâre pentru modificarea HCGMB nr. 176/23.04.2019, modificată prin HCGMB nr. 688/18.12.2019 privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiţii „Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti”.

Proiectul a fost adoptat cu 41 de voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere.

Înainte de a se trece la vot, consilierul municipal USR Ana-Maria Ciceală a precizat că grupul USR va vota proiectul.

„Noi o să votăm pentru acest proiect, dar ţin să vă reamintesc că am depus jurământul acum patru ani fără o săptămână şi această întârziere a depunerii acestui proiect timp de 4 ani e de-a dreptul criminală. Stau în frig şi se spală cu apă rece mame cu bebeluşi, vârstnici, cetăţeni bolnavi”, a declarat Ana-Maria Ciceală.

Consilierul municipal ALDE Ion Valentin Voicu a afirmat că ipocrizia consilierilor generali USR „referitor la termoficare e foarte mare”.

„Ipocrizia consilierilor generali USR referitor la termoficare e foarte mare, având în vedere că, în ultimii 4 ani de zile, ei au votat împotriva proiectelor de dezvoltare pentru termoficare. (…) Noi, consilierii generali ai ALDE, vom vota la acest proiect de hotărâre”, a spus Ion Valentin Voicu.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW