Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Conducerea WeBuild își asumă un nou termen pentru finalizarea lucrărilor la metroul din Drumul Taberei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 august 2022

Absolut toate lucrările la Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei vor fi finalizate până la sfârșitul lunii septembrie, au transmis luni, 1 august, reprezentanții constructorului WeBuild (n.r. – fosta firmă Astaldi).

Au trecut 11 ani de la începerea lucrărilor la magistrala de metrou M5 din Drumul Taberei, timp în care planeta a fost zguduită de o pandemie și un război major în Europa, iar constructorul Webuild  mai are încă de lucru.

Cu toate că în septembrie 2020 noua linie de metrou a fost inaugurată, fiind prima realizată după Revoluție, constructorul nu a finalizat nici acum lucrările la patru puncte de acces. Este vorba despre accesul B în stația Academia Militară, respectiv punctele de acces A/A1/B1/B în stația Parc Drumul Taberei.

Constructorul promite finalizarea lucrărilor

Prezenți luni la conferința de presă organizată de Ministerul Transporturilor cu prilejul semnării contractului pentru Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu – Pitești, reprezentanții WeBuild au promis finalizarea lucrărilor la magistrala de metrou din Drumul Taberei în termen de 60 zile.

„Sunt contracte complexe, care au presupus intrarea în zona Parcului Drumul Taberei, iar din cauza unor investiții făcute de Primăria Sectorului 6 nu am putut să intrăm pe anumite zone. Acesta este motivul pentru care nu au fost finalizate toate devierile de trafic. Sperăm să ajungem cu lucrările la 100% în circa 60 zile”, a răspuns Dragoș Burlan, director tehnic al WeBuild, la întrebarea pusă de trimisul Mainnews.ro la conferința de presă organizată luni de Ministerul Transporturilor.

Finalizarea punctelor de acces este extrem de importantă. Pe lângă faptul că șantierul generează poluare prin particulele de praf răspândite în atmosferă, în zona Parc Drumul Taberei circulația tramvaiului 41 este deviată, bulevardul Drumul Taberei este îngustat, ceea ce provoacă aglomerație, iar cetățenii care locuiesc lângă piață, pentru a ajunge la metrou, sunt nevoiți să traverseze intersecția cu strada Brașov sau să meargă până la stația Tudor Vladimirescu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW