Saturday, October 1, 2022
Jurnalism corect


Conducerea unuia dintre cei mai mari operatori de pensii private din România, sancționată dur de ASF

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 13 mai 2022

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat vineri, 13 mai, patru persoane din conducerea companiei BRD Pensii Private cu 277.100 lei pentru încălcarea regulilor de guvernanță corporativă și cele privind evidența situațiilor contabile ale administratorului. Trei dintre acestea au fost sancționate cu ridicarea aprobării pentru funcțiile de conducere pe care le dețin, se arată într-un comunicat remis vineri, 13 mai. 

Conform sursei citate, în sarcina directorului general s-au reținut fapte contravenționale privind efectuarea unor înregistrări în contabilitate, care nu au avut la bază documente justificative, nu au raționament economic, contravin funcționalității conturilor și care nu reflectă situația reală a patrimoniului administratorului BRD Pensii Private.

Totodată, membrii Consiliului de Administrație al societății nu ar fi asigurat un management prudent şi corect al administratorului.

Alina Cecilia Andreescu, director general al BRD Pensii Private a fost amendată cu suma de 100.000 lei și sancționată cu interzicerea desfășurării activităților privind fondurile de pensii administrate privat pentru o perioadă de 180 de zile. Totodată, i-a fost retrasă aprobarea pentru funcția de director general.

Raluca Ioana Moise, membru al Consiliului de Administrație al BRD Pensii Private a fost amendată cu suma de 60.800 lei și sancționată cu interzicerea desfășurării activităților privind fondurile de pensii administrate privat pentru o perioadă de 180 de zile și retragerea aprobării pentru funcția de membru al Consiliului.

Laurent Simon Doubrovine, membru al Consiliului de Administrație al BRD Pensii Private a fost amendată cu suma de 60.800 lei și sancționată cu interzicerea desfășurării activităților privind fondurile de pensii administrate privat pentru o perioadă de 180 de zile.

Arnaud Charles Marie René Brière de la Hosseraye, membru al Consiliului de Administrație al BRD Pensii Private a fost amendată cu suma de 55.500 lei și sancționată cu interzicerea desfășurării activităților privind fondurile de pensii administrate privat pentru o perioadă de 180 de zile și retragerea aprobării pentru funcția de membru al Consiliului.

„Sancţiunile aplicate nu au vizat activitatea desfăşurată de societatea BRD Pensii în legătură cu administrarea fondurilor de pensii private. Interesele participanţilor şi activele fondurilor, care sunt separate de activele administratorului, nu au fost afectate”, se mai menţionează în comunicat.

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW