Thursday, August 5, 2021
Jurnalism corect


Conducătorul programului nuclear iranian, asasinat lângă Teheran

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 noiembrie 2020

Mohsen Fakhrizadeh, șeful programului nuclear al Iranului, a fost asasinat vineri în apropierea capitalei Teheran a anunțat Ministerul Apărării iranian, citat de The Times of Israel.

„Vineri după-amiază, elemente teroriste armate au atacat o mașină care îl transporta pe Mohsen Fakhrizadeh, șeful Departamentului de Cercetare și Inovare al Ministerului Apărării. În timpul luptei dintre echipa sa de securitate și teroriști, Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav și dus la spital. Din nefericire, echipa medicală nu a reușit să îl salveze și, în urmă cu câteva momente, omul de știință a devenit martir”, arată sursa citată.

Ministrul de externe iranian: Teroriștii au ucis astăzi un eminent om de știință

Șeful diplomației de la Teheran, Javad Zarif, a catalogat uciderea lui Mohsen Fakhrizadeh un atentat terorist și a solicitat UE să condamne atacul.

„Teroriștii au ucis astăzi un eminent om de știință iranian. Această lașitate – cu indicații serioase ale rolului israelian – arată un atac disperat al agresorilor

Iranul solicită comunității internaționale – și în special UE – să pună capăt dublei lor standarde rușinoase și să condamne acest act de teroare de stat”, a reacționat pe Twitter Javad Zarif.

Sursa foto: timesofisrael.com

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW