Sunday, October 25, 2020
Jurnalism corect


Condițiile în care va putea fi permis accesul și în interiorul restaurantelor. Ce reguli trebuie să respecte clienții

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 iulie 2020 Etichete: , ,

Încă nu este sigur când anume Guvernul va permite accesul clienților și în interiorul restaurantelor, însă cert este că această măsură de relaxare va veni la pachet cu un set de reguli și restricții care vor trebui respectate în egală măsură și de către administratori și de către clienți.

Potrivit proiectului de ordin care reglementează condițiile de redeschidere a restaurantelor obținut de Profit.ro, clienților le va fi permis să meargă doar pe benzi cu sens unic semnalizate, va exista o distanță de doi metri între mese, iar meniurile și olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate.

La intrarea în restaurant, clienţii vor trece printr-un „triaj observațional”. Cei care dau semne că ar avea infecții respiratorii nu vor avea voie în restaurant.

Va fi interzis consumul de produse stând în picioare, cu exceptia meselor dedicate acestui tip de servire, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul restaurantului.

De asemenea, în unitățile cu plata la casa de marcat vor fi instalate panouri de protecție din plexiglas.

Va fi permis accesul la masă a maxim şase persoane, faţă de patru cum este stabilit în prezent pentru terase. Exceptați de la această regulă sunt membrii aceleiași familii.

Conform documentului obținut de Profit.ro, va fi asigurată respectarea unei distanțe de minimum doi metri între

Ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară sau cu înscriere în registru la sosire (colectare date de contact pentru minimum o persoană pentru fiecare masă), luând măsuri să se evite aglomerările la intrarea în unitate și să se faciliteze ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW