Friday, May 20, 2022
Jurnalism corect


Condițiile impuse de PMP pentru votul de învestire a Guvernului Orban. Tomac: Vrem să ne exprimăm profunda nemulțumire

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 27 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Președintele Partidului Mișcarea Popularp, Eugen Tomac a declarat, duminică, că partidul pe care îl conduce va vota învestirea noului Guvernul condus de Ludovic Orban doar dacă PNL se va angaja să respecte câteva condiții. Liderul PMP a enumerat și câteva nemulțumiri legate de programul de guvernare al liberalilor.

Eugen Tomac este nemulțumit de faptul că Orban a desființat Ministerul Românilor de Pretutindeni și că în programul de guvernare nu se regăsește PNL propunerea referitoare la alegerea primarilor în două tururi

”În primul rând vrem să ne exprimăm profunda nemulțumire pentru că nu găsim în programul prezentat ce PNL propunerea referitoare la alegerea primarilor în două tururi. De asemenea, ne exprimăm profunda nemulțumire pentru faptul că a fost desființat Ministerul Românilor de Pretutindeni în condițiile în care avem peste 3,5 milioane de români la muncă peste hotare (…). De asemenea, la 30 de ani de la căderea comunismului și în anul în care UE a adoptat o rezoluție prin care a condamnat Pactul Ribbentrop-Molotov, considerăm că era momentul cel mai oportun pentru ca națiunea română să dea un mesaj de demnitate pentru românii de peste Prut și să înființeze un minister al reîntregirii”, a declarat liderul PMP.

Eugen Tomac a mai declarat că PMP  va vota totuși pentru învestirea Guvernului Orban, însă cu următoarele condiții:

”Ținând cont, însă, de situația în care se află țara și de convingerea cu care am votat moțiunea de cenzură, vreau să fac unele precizări: Toți parlamentarii PMP vor vota pentru învestirea Guvernului Orban în următoarele condiții:

Cerem premierul desemnat și PNL să acorde o atenție sporită proiectelor mari de infrastructură care au fost blocate în ultimii ani de nesătuii din PSD. Acest guvern trebuie să acorde o prioritate zero marilor proiecte de infrastructură.

De asemenea, vom condiționa votul nostru de solicitarea ca viitorul cabinet să pregătească, și în relația cu Comisia Europeană, dar și cu resurse de la bugetul de stat, un amplu proiect de extindere a rețelei de gaze către cetățeni.

Sănătatea a fost tratată ca o problemă superficială de către toate guvernele. Viitorul guvern are obligația și vom condiționa acest lucru, să acorde atenție sporită reformei în Sănătate. Nu mai putem improviza. Avem obligația să luăm măsuri ferme pentru țara noastră.

De asemenea, PMP are un proiect de lege prin care cerem să se implementeze transparența totală în administrație. Toate contractele semnate de instituțiile statului, că sunt ministere, agenții, consilii județene, companii de stat, primării, să publice totul, de la contracte la facturi. Avem nevoie de această transparență pentru a reclădi această încredere între cetățean și stat.

Pensiile speciale sunt un furt. Cei care beneficiază de pensii speciale trebuie să înțeleagă că pot primi atât cât au contribuit”, a precizat liderul PMP la finalul ședinței de duminică”, a declarat Tomac.

sursa foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW