Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Condamnații pentru omor, viol, tâlhărie și corupere sexuală nu vor mai beneficia de liberare condiționată

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 iunie 2020 Etichete: , ,

Condamnații pentru omor, viol, corupere sexuală a minorilor, tâlhărie calificată, exploatarea cerşetoriei nu vor mai putea beneficia de liberare condiționată, după ce Camera Deputaților a adoptat, miercuri, un proiect de modificare a Codului Penal.

Proiectul mai spune că liberarea condiţionată în cazul detenţiei pe viaţă poate fi dispusă dacă cel condamnat a executat efectiv 25 de ani de închisoare. În cazul celor care se află în închisoare, se dispune liberarea condiţionată dacă cel condamnat a executat cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani, sau cel puţin patru cincimi din durata pedepsei, în cazul închisorii mai mari de 10 ani, arată Agerpres.

„În cazul condamnatului care a împlinit vârsta de 65 de ani, se poate dispune liberarea condiţionată, după executarea efectivă a două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii ce nu depăşeşte 10 ani, sau a cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, în cazul închisorii mai mari de 10 ani, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în alin.(1) lit.b)”, mai spune proiectul de lege.

Legea va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW