Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


Condamnat în primă instanță pentru corupție, liberalul Mihai Voicu se retrage definitiv din viața politică

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 20 iunie 2019 Etichete: , ,

Deputatul liberal Mihai Voicu a decis să se retragă definitiv din politică, după ce a fost condamnat, în primă instanță, cu suspendare. El este acuzat că, în campania electorală din 2012, le-ar fi cerut bani membrilor de partid dacă doreau să candideze pe un loc eligibil.

”M-am autosuspendat din calitatea de membru de partid și mă retrag definitiv din politică. Sentința nu este definitivă, dar este un gest normal pe care trebuie să îl facă oricine se află în această situație”, a precizat  Mihai Voicu pentru Digi24.ro.

Pe de altă parte, președintele PNL, Ludovic Orban susține că Mihai Voicu nu mai este membru Mihai Voicu nu mai este membru al PNL.

„Vom aplica prevederile statutare. Având prevederi clare legate de situaţia aceasta, dacă un membru al PNL are o condamnare în instanţă este suspendat din calitatea de membru, îşi pierde calitatea de membru, pe care o dobândeşte numai dacă este achitat de instanţa de fond. Practic Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. E o consecinţă directă, dar ca să fie clară probabil o să luăm act în reuniunea Biroului Executiv”, a afirmat Ludovic Orban pentru Mediafax.

Liderul PNL a adăugat că pierderea calităţii de membru al partidului nu duce automat la pierderea calităţii de deputat, în cazul lui Mihai Voicu. Acesta a mai spus că liberalii vor lua act de suspendarea lui Voicu, la următoarea şedinţă a Biroului Executiv al formaţiunii.

„În legătură cu mandatul său de deputat, faptul că nu mai este membru nu duce la pierderea calităţii de deputat. Până se va pronunţa decizia definitivă a instanţei, Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. Revine în calitatea de membru numai dacă este achitată. Dacă este condamnat şi în instanţa de apel atunci îşi pierde definitiv calitatea de membru al PNL şi nu se mai poate reînscrie până la reabilitare”, a adăugat Ludovic Orban.

Foto: Digi24.ro

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW