Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Concurs trucat pentru un post din cadrul DSP Maramureș. Două foste șefe din instituție și-au recunoscut fapta

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 23 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Două foste șefe din cadrul DSP Maramureș, Ilea Ivette Alessandra, fost director executiv, și Diaconița Oltea, fostă șefă a Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Maramureș, au recunoscut în fața procurilor DNA că au trucat un concurs de angajare, în perioada septembrie-noiembrie 2023. 

Potrivit comunicatului oficial, procurorii DNA au dispus sesizarea instanței de judecătată, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției pentru:

ILEA IVETTE-ALESSANDRA, la data faptei director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (D.S.P.) a judeţului Maramureş,
DIACONIȚA OLTEA, la data faptei șef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (D.S.P.) a Județului Maramureș,
H.L.M., persoană fizică, fără vreo calitate specială,
în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată”. 

Inculpatele au trucat un concurs de angajare în perioada septembrie-noiembrie a anului precedent. „În perioada septembrie-noiembrie 2023, inculpata Ilea Ivette-Alessandra, în calitatea menționată mai sus, ar fi remis, în două rânduri, lista cu subiectele propuse (puse la dispoziție de către inculpata Diaconița Oltea) candidatei H.L.M. la postul de „inspector, clasa I, grad profesional superior, în cadrul Serviciului Control în Sănătate”, scos la concurs de instituția pe care o conducea.
La data de 26 septembrie 2023, cu tot “ajutorul” primit, inculpata H.L.M. nu ar fi reușit să obțină punctajul minim de promovare a probei scrise, concursul urmând a fi reluat la o dată ulterioară (27 noiembrie 2023)”.

Fosta directoare DSP Maramureș și fosta șefă a Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul aceleiași instituții și-au recunoscut faptele și au acceptat pedeapsa aplicată, după cum urmează:

„- 2 (doi) ani închisoare cu amânarea aplicării executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani, în cazul inculpatei Ilea Ivette-Alessandra,
– 1 (un) an și 10 luni închisoare cu amânarea aplicării executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani, în cazul inculpatei Diaconița Oltea,
– 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare cu amânarea aplicării executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani, în cazul inculpatei H.L.M.”. 

Ilea Ilvette-Alessandra fusese numită la conducerea DSP Maramureș în septembrie 2023, înlocuind-o pe dr. Carmen Sima. Înainte de a fi numită în funcție, aceasta a deținut funcția de director executiv adjunct economic al instituției, potrivit Glasul Maramureșului.

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW