Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Concluziile controalelor ANAF. Cea mai mare diferență între veniturile declarate și cele reale

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 14 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Președintele Autorității Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuș, a anunțat vineri, 14 octombrie, că în urma controalelor ample anunțate la începutul verii, ANAF a găsit, în luna septembrie, diferențe între veniturile declarate ale unor persoane fizice și cele estimate de 8 milioane de lei. 

Cea mai mare diferență depistată de inspectorii ANAF a fost de 3,6 milioane de lei, la un cetățean din județul Suceava. Impozitul aferent veniturilor reale înregistrate de acesta se ridică la aproape 600.000 de lei, a transmis șeful ANAF pe pagina sa oficială de Facebook.

Un alt caz asemănător a fost depistat în Ilfov, unde diferenţa a fost de 1,4 milioane de lei, impozitul stabilit fiind de peste 200.000 de lei. De asemenea, și în Vâlcea s-a descoperit o diferență de 1,2 milioane de lei şi impozitul stabilit a fost de 194.037 lei.

Impozitul aferent celor 8 milioane de lei diferență între veniturile declarate ale unor persoane fizice și cele estimate descoperite în luna septembrie este de 2 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: ANAF vinde la licitație mai multe bunuri ce au aparținut Elenei Udrea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii