Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Comunitatea Declic a anunțat că va depune un denunț la DNA împotriva premierului Florin Cîțu: Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 22 iulie 2021

Comunitatea Declic a anunțat, joi, că va depune un denunț pe numele premierului Florin Cîțuși pe cel al consilierului de stat Mioara Costin pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu.

Denunțul este redactat de avocații Declic și va fi depus săptămâna viitoare la Direcția Națională Anticorupție. Costurile pentru plata avocaților vor fi suportate din donațiile membrilor Comunității Declic.

„Am militat dintotdeauna pentru justiție independentă. Vrem să fie aflat adevărul și el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală. Avocații Declic au analizat speța și au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu. Ne dorim ca prim-miniștrii României, ca toți demnitarii, de fapt, să înțeleagă că funcțiile din stat nu sunt instrumente pentru câștigarea luptelor politice interne. Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie, nu poți folosi resursele publice în interes personal, indiferent ce funcție ai avea”, a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădățan.

În opinia reprezentanților Declic, faptele consilierului de stat pot reprezenta o încălcare a atribuțiilor de serviciu, pentru că ar fi oferit, din postura de funcționar public, sprijin politic unui candidat la o funcție în partid.

Decizia vine după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului, prin care unul dintre consilierii de stat angajați în cadrul executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW