Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Complicele lui Omar Hayssam la răpirea jurnaliștilor români în Irak, eliberat din închisoare

By news.ro , in Stirile zilei , at 6 iulie 2022

Omul de afaceri Mohammad Munaf, judecat şi găsit vinovat pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliştilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie Jeanne Ion, a fost eliberat condiţionat, la 7 ani după ce a fost încarcerat pentru pentru a-şi executa pedeapsa de 10 ani de detenţie. Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă.

Mohammad Munaf, omul de afaceri condamnat la 10 ani de închisoare pentru terorism în dosarul răpirii celor trei jurnalişti români în Irak, în martie 2005, a fost eliberat condiţionat prin decizie a Tribunalului Ilfov.

„Admite contestaţia formulată de contestatorul – petent Mohammad Munaf împotriva sentinţei penale nr. 1193 din data de 27.05.2022 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 10456/4/2022. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: (…) admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul – condamnat Mohammad Munaf. Dispune liberarea condiţionată a petentului – condamnat de sub puterea MEPI nr. 160/2008 emis de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 122/2008. Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Vechiul Cod penal privind revocarea liberării condiţionate”, este sentinţa dată miercuri de Tribunalul Ilfov şi publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Munaf a fost condamnat pentru terorism, el fiind acuzat că a pus la cale, alături de Omar Hayssam răpirea jurnaliştilor Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie Jeanne Ion, în martie 2005, în Irak
Munaf a fost condamnat în 2008, în lipsă, la 10 ani de închisoare şi plata unor despăgubiri de 2 milioane de euro. El a fost extrădat din Irak în România abia în 2015, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Comentarii