Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Compania Tarom, cursă umanitară pentru repatrierea unor angajați români din Veneția

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 martie 2020 Etichete: , , ,

Compania aeriană Tarom a efectuat, joi, o cursă umanitară pentru repatrierea unor angajați români care lucrau în Veneția. 

„Solidaritate în vremuri de criză – TAROM a efectuat o cursă umanitară. O aeronavă Boeing 737-800 a companiei TAROM a efectuat astăzi din București către Veneția și retur, o cursa umanitară ce a avut ca scop repatrierea angajaților români ai unei companii italiene”, a transmis compania.

La cererea Șantierului Naval Brăila, Tarom a efectuat un zbor în care a transportat cetățeni italieni blocați de criza coronavirus pe platforma de la Brăila. Cu ocazia acestui zbor,  compania a adus în țară mai mulți cetățeni români.

„Compania Națională de Transporturi Aeriene a răspuns solicitării Șantierului Naval Brăila de a efectua un zbor care să transporte în Italia angajații italieni blocați de criza coronavirus pe platforma de la Brăila și, totodată, să aducă în țară mai mulți cetățeni români care lucrează la sucursalele din Italia ale aceleiași companii”, arată sursa citată.

Avionul a decolat de pe aeroportul Otopeni cu 23 de cetățeni italieni, joi, și a aterizat la Veneția la ora locală 15:00. La întors, aeronava s-a întors cu 122 de cetățeni români la bord.

„Pentru siguranța echipajului și a pasagerilor, un reprezentant al Departamentului pentru Situații de Urgență s-a aflat la bord pentru a efectua instructajul cu privire la măsurile de siguranță și pentru a asigura asistență pe toată durata zborului. Pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID-19, aeronava a trecut prin toate procedurile de dezinfecție înainte și după fiecare segment de zbor, iar echipajul a utilizat echipament special de protecție”, mai precizează Tarom.

Directorul General TAROM, George Barbu, a declarat că personalul s-a asigurat că toți pasagerii au călătorit în siguranță.

„Ne aflăm într-un moment în care facem apel, mai mult ca oricând, la responsabilitate, atât individuală, cât și corporativă. Inițiativa companiei care deține Șantierul Naval Brăila de a rămâne alături de angajații săi, și de a-i aduce acasă, este pentru noi exemplul solidarității despre care vorbim în aceste zile. Ne-am bucurat să putem contribui la acest demers împreună cu entitățile din cadrul Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Afacerilor Interne și Prefectura Brăila, iar cu sprijinul DSU ne-am asigurat că toți pasagerii, dar și echipajul nostru de zbor, au călătorit în siguranță. Sper ca în cel mai scurt timp să putem reveni la programul normal și să continuăm să fim alături de toți pasagerii Companiei TAROM, așa cum am făcut-o cu succes și până acum.”, a declarat Directorul General TAROM, George Barbu.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW