Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Grupul de firme UMB și CNAIR au semnat contractele pentru Autostrada Focșani-Bacău

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 decembrie 2022 Etichete: , ,

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat joi, 15 decembrie, cu grupul de firme UMB, patronat de Dorinel Umbrărescu, cele trei contracte pentru execuția lucrărilor la Autostrada Focșani-Bacău.

Sunt mândru ca moldovean că în sfârșit, într-un termen foarte scurt, vom reuși să mergem pe autostradă, ținând cont de cine este constructor, cel mai serios constructor din România și mă mândresc că este și român, știm foarte bine ce apucături are de a finaliza mai devreme toate proiectele”, a declarat Marcel Ciolacu, prezent alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la evenimentul de semnare a celor 3 contracte.

Autostrada va avea o lungime totală de 95,9 kilometri și va fi împărțită în trei loturi, astfel:

– Lotul 1, între Focșani și Domnești Târg, cu o lungime de 35,6 kilometri. Valoarea de atribuire a contractului este de 2,356 de miliarde de lei, fără TVA.

– Lotul 2, între Domnești Târg și Răcăciuni, cu o lungime de 38,78 kilometri. Valoarea de atribuire a contractului este de 2,485 de miliarde de lei.

– Lotul 3, între Răcăciuni și Bacău, cu o lungime de 21,52 de kilometri. Valoarea de atribuire este de 1,673 miliarde de lei, fără TVA.

Tronsonul câștigat de UMB face parte din Autostrada Moldovei (A7), ce va avea până la Pașcani o lungime de aproximativ 320 km. A7 este împărțită în patru tronsoane – Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. Toate aceste tronsoane au fost incluse spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și ar trebui finalizate până în 2026.

Proiectul ar trebui continuat cu alți 117 km de drum de mare viteză, anume tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret, acestea fiind în faza de proiectare.

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW