Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


Compania Energetica, sancționată de PMB, după cea mai recentă achiziție. Firea: Solicit remedierea acestei situații, eventual prin vânzarea mașinilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 decembrie 2019 Etichete: ,

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a decis să sancționeze conducerea Companiei Municipale Energetica, după ce, aceasta a achiziționat trei mașini în valoare de 27.000 de euro bucata, în condițiile în care bucureștenii se plâng că nu au apă caldă și căldură. Edilul consideră că deși achiziția companiei a respectat legea, nu este oportună în acest moment.

„Nu sunt de acord cu astfel de achiziții, pe care nu le consider absolut necesare pentru o companie municipală. În consecință, am solicitat remedierea acestei situații, eventual prin vânzarea lor și achiziția unora mai potrivite pentru domeniul lor de activitate”, a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, Firea a dispus realizarea unei analize atente a tuturor achizițiilor respectivei companii.

Totodată, Primarul General a dispus realizarea unei analize minuțioase a tuturor achizițiilor acestei companii.

„Reamintim că, prin anunțul de procedură publicat pe platforma SICAP cu indicativul CAN 1024498/11/11/2019, Compania Municipală Energetica a realizat achiziția a 3 autovehicule Euro6, cu motorizarea de 1591cmc, 177 CP, tracțiune integrală, varianta de echipare medie și consum mediu de 7,4 l/100km.

Facem precizarea că, în anul 2020, Compania Municipală Energetica București va demara cel puțin 3 șantiere consecutive – Piața Bobocica, Drumul Taberei și Ferentari – pentru modernizarea rețelei de termoficare a Capitalei”, se arată într-un comunicat al PMB.

Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW