Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Compania Energetica achiziționează mașini în valoare de 27.000 de euro bucata, în timp ce bucureștenii nu au apă caldă și căldură

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 3 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Consilierul general al Primăriei Capitalei, Ciprian Ciucu susține că CM Energetica a achiziționat trei mașini de tip SUV, în situația în care majoritatea bucureștenilor se plâng că nu au apă caldă și căldură.

Valoarea totală a celor trei autoturisme este de 380.000 de lei, potrivit Newsweek România.

„Nu vreau să vă enervez de dimineață, dar e bine să știți pe ce se duc banii noștri atunci când nu se duc în termoficare: se duc în SUV-uri achiziționate de compania de termoficare a Primăriei. SUV-urile au fost achiziționate de CM Energetica și vor fi, probabil, transferate noii companii Termoenergetica. Investiții serioase în rețea nu s-au făcut deși prima companie, Energetica (înființată ilegal), transformată apoi în Termoenergetica, a primit un capital de 300 milioane de lei (!) iar actuala Termoenergetica are pe mâna 642 milioane de lei!”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Reprezentanții companiei motivează că au doar trei autovehicule de acest tip, „care însă nu sunt suficiente pentru satisfacerea nevoilor acesteia”. „Obiectivul specific al acestei achiziții îl constituie necesitatea executării lucrărilor aferente proiectului de „Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București (7 Obiective însumând o lungime de traseu de 31,621 km)””, se mai arată în caietul de sarcini, potrivit Newsweek România.

Compania municipală Energetică a fost fondată în iunie 2017 cu scopul de a se ocupa de sistemul de termoficare. După ce hotărârea de înființare a acesteia a fost anulată în instanță, la hotărârea Consiliului General s-au înființat două noi companii, Termoenergetica București și Energetica Servicii București.

De la 1 decembrie Termoenergetica a preluat activitatea RADET, iar Compania municipală Energetica continuă să funcționeze și să facă achiziții.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW