Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Compania de drumuri a semnat contractul pentru proiectarea Valahia Expres

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 noiembrie 2021

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat joi, 25 noiembrie, cu firma TPF Inginerie contractul pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate necesare construirii Drumului expres București – Târgoviște, cunoscut ca „Valahia Expres”.

Valoarea contractului este de 11,5 milioane lei fără TVA. Termenele de predare sunt de două luni pentru elaborarea studiului de prefezabilitate, respectiv 18 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate.

Realizarea acestui drum expres va face posibilă conectarea orașului Târgoviște cu sectorul de autostradă de Centură a Municipiului Bucuresti Nord (A0) și cu viitorul Drum expres Găești – Târgoviște – Ploiești.

CNAIR a renunțat la ideea de secol XX

În prezent, legătură între București și Târgoviște se face prin DN7, un drum cu două benzi pe sens, și de la Bâldana prin DN71, un drum cu o sigură bandă pe sens ce străbate mai multe localități.

Imediat după ce fostul ministru al transporturilor Cătălin Drulă și-a preluat mandatul, CNAIR a abandonat ideea lărgirii la două benzi a DN71 Bâldana – Târgoviște, în acest sens fiind reziliat contractul încheiat cu firma Aqua Parc, controlată de Gheorghe Vlăsie, un apropiat de-ai lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Ce este drumul expres

Drumul expreseste ceva mai îngust decât autostrada, având un profil transversal de 22 metri. Are patru benzi de circulație, două pe sens, în lungime de 3,5 metri fiecare, patru benzi de încadrare, în lungime de 0,5 metri fiecare și două acostamente de 1,5 metri din piatra sparta sau pământ vegetal. Spațiul median, la fel ca la autostradă, are 3 metri. Vitezele de proiectare minime pe drumurile expres sunt de 120 km/h pentru regiunea de șes, 100 km/h pentru deal și 80 km/h pentru munte.

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW