Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


Compania care vrea să restituie guvernelor, inclusiv în România, banii primiți pentru șomajul tehnic/ Care este motivul

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 14 iunie 2020 Etichete: , , ,

Compania Ikea discută returnarea banilor în toate cele nouă țări care au oferit sprijin guvernamental, prin susținerea șomajului tehnic, pentru că nu a fost atât de grav afectată de pandemia de coronavirus, conform Financial Times.

Managerul operațiunilor de retail la Grupul Ingka, principalul retailer Ikea, Tolga Oancu, susține că compania a decis să inițieze discuții cu Belgia, Croația, Republica Cehă, Irlanda, Portugalia, România, Serbia, Spania și SUA.

Oncu a declarat că marele retailer a crezut că afacerile vor scădea cu 70-80% când a izbucnit pandemia, însă acum toate cele 23 de magazine ale companiei s-au redeschis și au un număr mare de clienți.

„Acum știm mai mult decât în februarie și martie, și este corect să ne întoarcem și să spunem:„ hei, mulțumim foarte mult că ne-ați ajutat în această perioadă dificilă și acum vrem să vedem cum putem înapoia ce am primit”, a spus Oncu pentru Financial Times, conform Hotnews.ro.

Ikea abia a început discuțiile cu autoritățile naționale, și, din cauza diferențelor în modul în care sunt înființate schemele de șomaj tehnic sau de program redus de lucru, compania nu știe încă cum va plăti guvernele banii. Oncu a spus că retailerul nu știe câți bani va înapoia sau câți lucrători au fost implicați în cele nouă țări.

Conform managerului, prioritatea Ikea la începutul crizei, în februarie și martie, a fost să își protejeze angajații, în condițiile în care a închis cea mai mare parte a celor 374 de magazine din întreaga lume.

Oncu a adăugat că acțiunea de a rambursa banii este pur și simplu „un lucru corect”. „Este important să păstrăm relații bune cu societățile și comunitățile de care suntem apropiați”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW