Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Compania aeriană HiSky anunţă introducerea zborurilor directe către New York, cu plecare de pe aeroporturile din Cluj şi Chişinău

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 5 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

HiSky, compania aeriană, informează că a adăugat opțiunea de achiziționare directă a biletelor pentru zborurile către New York, cu plecare de pe aeroporturile din Cluj și din capitala Republicii Moldova, în sistemul lor de rezervări. Primul zbor al companiei HiSky către New York este programat pentru vineri, 7 iunie. Zborul transatlantic de la București este planificat să dureze puțin peste 10 ore.

„Pasagerii din Cluj Napoca şi Chişinău vor putea ajunge în Statele Unite ale Americii cu doar o scurtă oprire, la Bucureşti. Compania aeriană HiSky a introdus în sistemul de rezervări posibilitatea de achiziţie directă a zborurilor către New York, cu plecare de pe aeroporturile din Cluj şi din capitala Republicii Moldova. Programul zborurilor care fac legătura între aceste oraşe şi Bucureşti a fost adaptat, astfel încât durata conexiunii să fie de numai o oră şi 10 minute, timpul estimat pentru a ajunge la poarta de îmbarcare pentru zborul programat Bucureşti, Henri Coandă – JFK, New York”, anunţă compania.

Prin urmare, în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, călătorii din vestul țării și din Republica Moldova vor începe îmbarcarea pe aeroportul de plecare la ora 6:30 și vor sosi la New York la ora locală 11:35. Durata totală a călătoriei, inclusiv perioada de conexiune, este de doar 12 ore.

”Principalul avantaj pentru pasagerii care vor alege să călătorească în Statele Unite cu un zbor HiSky este lipsa riscurilor asociate călătoriilor cu escală, precum pierderea legăturii sau a bagajelor. Pentru achiziţionarea unei călătorii din Cluj sau Chişinău, cu conexiune la Bucureşti, aceştia vor efectua o singură rezervare în sistemul companiei, astfel încât asigurarea legăturii până la destinaţia finală şi transferul bagajelor de cală rămân în responsabilitatea HiSky”, precizează compania.

Biletele pentru un zbor de la Cluj-Napoca către New York încep de la 379 euro per segment de zbor, în timp ce pasagerii care pleacă din Chișinău către aceeași destinație vor plăti un tarif începând de la 375 euro.

„Aeroportul din Bucureşti a devenit principalul hub HiSky însă, aşa cum le-am promis pasagerilor noştri, ne dorim să oferim opţiuni avantajoase de călătorie pentru locuitorii din întreaga regiune. Am introdus, anul trecut, facilitatea zborurilor cu legătură pentru a oferi acces la întreaga noastră reţea de rute pasagerilor din ţară şi din Republica Moldova. Crearea legăturilor către SUA vine ca un pas natural, mai ales că vorbim despre această destinaţie inaccesibilă până acum şi mult aşteptată atât de comunitatea de business, cât şi de turişti şi diaspora. Am lucrat mult la optimizarea programului de zbor pentru a putea atinge acest nivel de coordonare perfectă între legături, menţinând totuşi ore de plecare accesibile, dimineaţa, şi timp suficient pentru transfer, fără a prelungi prea mult durata totală a călătoriei. Am reuşit să creăm o experienţă lipsită de orice complicaţii, de la rezervare şi până la aterizarea la destinaţia finală, astfel încât pasagerii să nu resimtă diferenţe semnificative între zborul direct şi cel cu legătură, nici în ceea ce priveşte preţul biletului, nici efortul călătoriei”, spune Iulian Scorpan, CEO HiSky.

HiSky anunță că primul zbor către New York este programat pentru vineri, 7 iunie. Această destinație va fi deservită de patru zboruri pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, cu retur în aceleași zile. Durata zborului transatlantic de la București va fi de puțin peste 10 ore.

Biletele sunt oferite pentru două clase de serviciu, economic și business, iar rezervarea include o masă caldă și o gustare pentru fiecare pasager. Zborurile de la București Otopeni către New York JFK vor utiliza o aeronavă modernă de tip wide-body, Airbus A330-200. Această aeronavă nu numai că permite călătoriile fără escală, ci oferă și acces la conținut multimedia pe întreaga durată a călătoriei. În plus, împreună cu pasagerii din Cluj și Chișinău, compania aeriană a introdus opțiunea zborurilor către SUA cu escală la București, și pentru cei care pleacă din Tel Aviv, Israel. Conexiunea pentru acești pasageri este disponibilă în fiecare zi de joi și duminică, cu tarife începând de la 405 euro.

foto: Facebook

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW