Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Comitetul interministerial de coordonare a PNRR, convocat de premier: „Implementarea reformelor este necesară”

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 7 aprilie 2022

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat joi, 7 aprilie, comitetul interministerial de coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la Palatul Victoria. În cadrul întrunirii, a fost analizat progresul privind implementarea reformelor și investițiilor din PNRR.

Conform unui comunicat al Executivului, premierul Nicolae Ciucă a cerut implicarea permanentă a miniștrilor și secretarilor de stat responsabili în dialogul purtat la nivelul Comisiei Europene, în privința prezentării jalonelor și țintelor, conform calendarului aprobat.

Scopul este depunerea la timp a celor două cereri de plată – 4,18 miliarde euro (grant) și 1,98 miliarde euro (împrumuturi).

„Implementarea reformelor este necesară nu doar pentru îndeplinirea obligațiilor asumate pentru a primi banii europeni, dar mai ales pentru modernizarea țării și îmbunătățirea serviciilor publice pe care trebuie să le oferim românilor”, a declarat prim-ministrul.

Totodată, Ciucă a cerut tuturor ministerelor care se află în proces de auditare să accelereze pregătirea și aprobarea documentelor necesare Autorității de Audit și transmiterea materialelor solicitate. El a atras atenția asupra pregătirilor mecanismelor de accesare a fondurilor, inclusiv prin asigurarea nivelului de pregătire a personalului implicat.

„Avem nevoie de profesioniști capabili să atragă banii europeni într-o formă integrată, care să includă beneficiile aduse și de zecile de miliarde de euro oferite României prin Programele Operaționale, la care se adaugă banii alocați marilor investiții din bugetul național. Împreună, aceste resurse asigură infuzia de investiții cu efecte concrete în dezvoltarea economiei și generarea de noi locuri de muncă”, a subliniat premierul României.

„Prima cerere de plată pe care România o va depune, în primăvara acestui an, va fi în valoare de aproape 3 miliarde de euro, din care 2,037 miliarde euro granturi. A doua cerere de plată, programată pentru luna octombrie a acestui an, este în valoare de peste 3 miliarde de euro, din care 2,147 miliarde euro granturi”, conchide sursa citată.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW