Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Comitet pentru analiza de risc seismic, înființat în cadrul Guvernului

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 februarie 2023 Etichete: , ,

Nicolae Ciucă a aprobat joi, 16 februarie, înființarea unui Comitet interministerial pentru analiza de risc seismic, de coordonarea acestuia urmând să se ocupe șeful cancelariei premierului, Micea Abrudean.

Comitetul va funcționa ca organism care să furnizeze Guvernului liniile directoare și soluțiile necesare pentru a pregăti cât mai bine atât populația, cât și infrastructura din toate domeniile, în cazul producerii unui seism.

„Această structură va funcționa pentru a stabili într-un timp cât mai scurt măsuri coerente și integrate necesare pentru a proteja oamenii și a pregăti autoritățile să răspundă rapid și eficient, inclusiv în cazul producerii unor cutremure”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

La lucrările comitetului vor lua parte reprezentanți, potrivit ariilor de competență, din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, în calitate de instituție coordonatoare, vicepremierului Kelemen Hunor, Ministerul Transporturilor; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării; Ministerul Energiei; Ministerul Dezvoltării; Ministerul Sănătății; Ministerul Educației; Ministerul Culturii; Ministerul Agriculturii; Academia Română; Inspectoratul de Stat în Construcții; Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă Urban; Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului; Alianța Română a Universităților Tehnice; Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România; Asociația Municipiilor din România; Asociația Orașelor din România și Asociația Comunelor din România.

La ședințele Comitetului vor putea fi invitați și experți ai instituțiilor și autorităților publice și private care efectuează activități relevante în domeniu.

Potrivit reprezentanților executivului, situația școlilor din evidențele Ministerului Educației aflate în situație de risc seismic de gradul 1 va fi evaluată în regim de urgență, lucrările urmând să fie finanțate cu fonduri de la bugetul de stat.

Sursa foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW