Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


Comisia Juridică din Senat a respins desființarea Secției Speciale/ USR: A fost înființată la inițiativa lui Dragnea cu scopul de a intimida magistrații

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 decembrie 2019 Etichete: , ,

Comisia Juridică din Senat a respins propunerea legislativă a USR de desființare a Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Potrivit sursei citate, senatorii PNL și ALDE au lipsit de la lucrările Comisiei, senatorii UDMR s-au abținut, iar social-democrații au votat împotrivă.

„Propunerea legislativă a trecut tacit de Camera Deputaților și a intrat în dezbatere la Senat. Secția specială a fost înființată la inițiativa lui Liviu Dragnea cu scopul de a intimida și elimina magistrații și procurorii incomozi și de a bloca dosare importante în care sunt cercetați actuali și foști lideri PSD”, se arată în comunicatul USR.

Senator USR: Secția a devenit un obstacol în lupta împotriva corupției

Senatorul USR, George Dircă, a declarat în cadrul Comisiei Juridice că Secția Specială „nu este decât un instrument politic folosit de către PSD în scopuri inadmisibile pentru un stat de drept”.

„Comisia de la Veneția a confirmat ceea ce noi de la USR am propus printr-un proiect de lege și anume- desființarea Secției Speciale pentru investigarea magistraților- care nu este decât un instrument politic folosit de către PSD în scopuri inadmisibile pentru un stat de drept. Secția a devenit, practic, un obstacol în lupta împotriva corupţiei întrucât nu există o jurisdicție definită clar iar conducerea Secției nu este una independentă de zona politică devenind vulnerabilă în fața șantajului și a compromisului”, a declarat senatorul USR George Dircă.

De asemenea, conform sursei citate, GRECO a prezentat un Raport în luna iulie în care a recomandat desființarea Secției Speciale pe care o consideră drept „o anomalie și trebuie desființată”.

„Magistrații, prin mai multe asociații profesionale, consideră că secția este o măsură de intimidare la adresa lor, care poate funcționa la indicații politice. De altfel, Secția Specială a retras contestațiile în mari dosare de corupție și i-a scăpat de posibile condamnări pe Sebastian Ghiță, Viorel Hrebenciuc și Tudor Chiuariu, demonstrând că este o unealtă juridică la îndemâna politicului”, mai transmite USR.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW