Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Comisia juridică din Camera Deputaţilor, sancţiune maximă pentru Dan Vîlceanu: 50% din salariu timp de 6 luni şi diminuarea timpului de vorbire în plen

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 21 mai 2024 Etichete: , , ,

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, la solicitarea Biroului Permanent, o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce l-a bătut pe liberalul Florin Roman în plen. Astfel, parlamentarul va avea tăiat 50% din salariu timp de 6 luni şi i se va diminua timpul de vorbire la doar 10 secunde, în plen, timp de 3 luni. Decizia poate fi contestată.

Solicitarea privind sancţionarea lui Dan Vîlceanu a fost făcută de deputatul Florin Roman în şedinţa Biroului Permanent.

Comisia juridică, reunită marţi, a decis ca deputatul Dan Vîlceanu să primească sancţiunea maximă: tăierea a 50% din salariu timp de 6 luni şi diminuarea timpului de vorbire la 10 secunde, în plen, timp de 3 luni, a declarat pentru News.ro deputatul Cristina Trăilă, membră în comisie.

Dan Vîlceanu poate contesta decizia colegilor săi.

Deputatul PNL Florin Roman aşteaptă să îi fie eliberat certificatul medico-legal, după ce a fost agresat în Parlament de către deputatul neafiliat Dan Vîlceanu. Liberalul a adăugat că nu va renunţa la plângerea penală împotriva fostului coleg de partid şi a subliniat: ”Ce exemplu am da noi societăţii româneşti, cetăţenilor, dacă am pune batista pe ţambal în astfel de situaţii?”.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW