Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Comisia Juridică a Senatului a respins ordonanța de urgență privind alegerile anticipate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 18 februarie 2020 Etichete: , , ,

Comisia Juridică a Senatului a respins, marți, ordonanța de urgență care reglementează alegerile anticipate, cu opt voturi pentru și trei împotrivă. Solicitarea de respingere a fost făcută de UDMR. Doar cei trei senatori juriști ai PNL și USR au votat în favoarea actului normativ.

Biroul permanent al Senatului a hotărât, luni, ca OUG privind alegerile anticipate să fie dezbătută marți în comisiile de specialitate în procedură de urgență, iar apoi legea va fi transmisă Camerei Deputaților, care este for decizional în acest caz.

„E repartizată la comisia juridică şi alte comisii de specialitate, e sesizată în fond. Termenul este ziua de mâine (marți – n.r.). Vom vedea în funcţie de decizia comitetului liderilor când se face primul plen la care vom avea această ordonanţă de urgenţă”, a afirmat președintele interimar al Senatului, Titus Corlățean.

Acesta a mai precizat că sunt probleme grave în actul normativ, iar comisia juridică trebuie să dezbată rapid aceste chestiuni.

„Pentru că este o ordonanţă care ridică nişte probleme cel puţin din punctul de vedere al celor care sunt jurişti, probleme foarte grave şi atunci avem nevoie de urgenţă comisia juridică să dezbată asupra acestor probleme”, a conchis Corlățean.

OUG adoptată de Guvernul Orban I cu o seară înainte de moțiunea de cenzură, a fost publicată vineri pe site-ul Senatului și, apoi, în Monitorul Oficial. Potrivit prevederilor actului normativ, românii vor putea vota la alegerile parlamentare la orice secție din țară sau străinătate, iar românii din afara granițelor vor avea la dispoziție trei zile pentru a vota, ca la alegerile prezidențiale.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW