Friday, December 3, 2021
Jurnalism corect


Comisia Europeană va prezenta curând condițiile pentru redeschiderea în siguranţă a traficului aerian

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Comisia Europeană va prezenta în luna mai un set de reguli pentru reluarea în siguranţă a călătoriilor aeriene. Traficul aerian va fi reluat în momentul în care se vor încheia măsurile de izolare adoptate de țări.

Conform Reuters, unele companii aeriene americane vor lua propriile lor măsuri de protecţie. Unii operatori au pus deja în aplicare propriile măsuri, cum ar fi blocarea scaunelor mijlocii, întreruperea modernizărilor automate şi schimbarea procedurilor de îmbarcare

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, spune că printre măsurile care ar putea fi luate se numără purtarea de măşti şi dezinfectarea avioanelor şi a aeroporturilor.

„Toate acestea ar trebui să facă parte din recomandări şi, probabil, până la jumătatea lunii mai vom putea propune această strategie la care lucrăm„, a scris Vălean pe Twitter.

Adina Vălean a mai spus că este imposibil de estimat când vor fi reluate cursele aeriene, dar că se aşteaptă ca măsurile de distanţare socială să rămână în vigoare atâta timp cât nu există un tratament pentru COVID-19 sau un vaccin.

Michael O’Leary, directorul general al Ryanair, consideră că varianta de a bloca scaunele de mijloc din avion este inificientă și costisitoare. În schimb, compania este de acord cu introducerea verificării obligatorii a temperaturii pasagerilor şi purtarea obligatorie a măştilor pentru pasageri şi echipaj.

Asociaţia Internaţională a Transporturilor Aeriane (IATA) a estimat că pandemia de Covid-19 ar putea costa companiile aeriene 314 miliarde de dolari.

sursa foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj / Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW