Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană: România trebuie să sigileze și să ecologizeze în patru luni 48 de gropi de gunoi ilegale care trebuiau închise acum 11 ani

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 14 mai 2020 Etichete: , ,

Comisia Europeană solicită României să închidă, să sigileze și să ecologizeze 48 de gropi de gunoaie ilegale, respectând, în acest fel, o decizia a Curții de Justiție a Uniunii Europene din 18 octombrie 2018.

Astfel, potrivit directivei cadru privind deșeurile, statele membre trebuie să recupereze și să gestioneze deșeurile într-un mod care nu pune în pericol sănătatea cetățenilor și mediul înconjurător. De asemenea, directiva interzice abandonarea, aruncarea sau eliminarea necontrolată a deșeurilor.

România era obligată să închidă și să reabiliteze gropile de gunoi care nu respectă standardele până la data de 16 iulie 2009, însă din cauza progreselor lente, Comisia a hotărât să aducă această problema în fața CJUE în luna februarie 2017. Decizia CJUE a vizat 68 de gropi de gunoi, dintre care doar 20 au fost închise până în prezent.

Potrivit Agerpres.ro, până în luna ianuarie 2020, cea mai mare parte a lucrărilor necesare pentru închiderea, sigilarea şi regenerarea restului de 48 de gropi de gunoi nu au fost încă planificate, aprobate sau iniţiate. De aceea, Comisia a decis să trimită României o scrisoare de notificare formală, după decizia CJUE.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW