Monday, January 18, 2021
Jurnalism corect


Comisia Europeană, măsuri împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 februarie 2020

Într-un răspuns dat publicității luni, 24 februarie, Comisia Europeană a arătat măsurile pe care le-a întreprins de când în China a fost raportată epidemia de coronavirus.

Potrivit Comisiei, statele membre UE cooperează cu Comisia Europeană în vederea unui schimb rapid de informații prin intermediul a 3 mecanisme principale: Sistemul de avertizare timpurie și răspuns, Comitetul pentru securitate sanitară și Rețeaua de comunicatori a comitetului pentru securitate sanitară.

Comisia Europeană, prin intermediul agențiilor, îndeosebi prin Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (AESA), oferă suport tehnic legat de: risc evaluări; definirea cazului pentru diagnostic și raportarea aliniată a cazurilor suspectate și confirmate de Covid-19. Totodată, CE asigură prevenirea și controlul infecțiilor, sfaturi de călătorie, informații actualizate despre terapie și vaccinuri, gestionarea punctelor de intrare și oferă recomandărilor domeniul aeronautic.

Comisia Europeană a coordonat furnizarea asistenței în China și a finanțat costurile de transport în repatrierii cetățenilor statelor membre. În același timp, vor fi alocate 232 milioane de euro pentru combaterea coronavirus.

Este Uniunea Europeană pregătită pentru a împiedica răspândirea Covid-19?

Conform informațiilor furnizate de către autoritățile naționale, există un nivel ridicat de pregătire. Statele membre au luat măsuri pentru a oferi tratament pentru cazurile de îmbolnăvire din UE și pentru a atenua orice altă transmitere la nivel național și în UE.
De asemenea, în urma unui consiliu extraordinat de sănătate EPSCO, desfășurat la 13 februarie, care a reunit toate statele membre UE, s-au pregătit măsuri care vor fi luate pe viitor dacă situația va escalada.

Sursa foto Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW