Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană îi cere României să adopte programe naționale de control pentru poluarea atmosferică

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Comisia Europeană îi cere României, Maltei și Greciei să adopte niște programe naționale prin care poluarea atmosferică să fie monitorizată. În acest fel, respectivele țări sunt obligate să-și limiteze emisiile anuale de noxe. 

„Comisia îndeamnă România, Grecia și Malta să-și adopte primele programe naționale de control al poluării atmosferice și să le comunice Comisiei, în conformitate cu Directiva (UE) 2016/2284 privind reducerea emisiilor naționale de anumiți poluanți atmosferici. În temeiul acestei directive, statele membre sunt obligate să elaboreze, să adopte și să pună în aplicare programele lor respective, pentru a-și limita emisiile anuale”, transmite Comisia Europeană.

În acest fel, calitatea aerului ar putea fi stabilită la un anumit nivel astfel încât  să nu genereze efecte negative semnificative sau riscuri pentru sănătatea umană și pentru mediu.

Statele membre ar trebui să trimită primele lor programe naționale de control al poluării atmosferice până la 1 aprilie 2019.

România, Malta și Grecia nu și-au îndeplinit obligațiile în ceea ce privește calitatea aerului, în ciuda faptului că au mai fost atenționate cu privire la acest aspect.

Comisia Europeană a decis astfel să emită o scrisoare de punere în întârziere, acordând acestor țări două luni pentru a răspunde și pentru a-și adopta și comunica planurile.

n caz contrar, Comisia poate decide să trimită autorităților române, elene și malteze un aviz motivat.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW