Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană finanțează cu 216 milioane euro modernizarea sistemului de termoficare din București

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 mai 2021

Comisia Europeană a aprobat, joi, o investiție de 216 milioane euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea sistemului de transport al energiei termice din București.

Sistemul de transport al energiei termice din București, unul dintre cele mai mari din lume, are 954 km de conducte în rețeaua primară și furnizează căldură și apă caldă unui număr de peste 1,2 milioane de persoane. 211,94 km de conducte, echivalentul a 105,97 km de sistem de transport, vor fi înlocuiți pentru a remedia problema actuală a pierderii a aproximativ 28% din căldură între sursă și consumator.

În plus, va fi instalat un nou sistem de detectare a scurgerilor. Proiectul va asigura un sistem de transport al energiei termice durabil și accesibil ca preț, sporind eficiența energetică a rețelei pentru o mai bună calitate a vieții locuitorilor și a aerului datorită unei reduceri substanțiale a gazelor care urmează să fie arse.

„Această investiție a UE în modernizarea unei infrastructuri esențiale pentru capitala României este un bun exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătățire a vieții de zi cu zi a cetățenilor, cât şi cele ale Pactului verde și în materie de schimbări climatice”, a declarat Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Acest lucru va contribui la obiectivul României de reducere a  emisiilor de gaze cu efect de seră în conformitate cu obiectivele Pactului verde european.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW