Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană cere noi restricții de călătorie pentru a limita răspândirea variantei Omicron, în ciuda avertismentului OMS

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 1 decembrie 2021

Țările membre ale Uniunii Europene ar trebui să continue să implementeze noi restricții de călătorie, pentru a limita răspândirea variantei Omicron a COVID-19 pe continent, și să se aștepte „la ce este mai rău”, a avertizat președintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, miercuri, 1 decembrie.

În acest punct, nu știm tot ce trebuie despre varianta Omicron, dar știm suficiente pentru a fi îngrijorați”, a transmis președintele CE, în cadrul unei declarații de presă, citată de CNN.

Von der Leyen le-a cerut țărilor membre UE să facă „tot posibilul pentru a profita de timpul pe care îl avem la dispoziție”, până când o să existe date precise legate de severitatea noii variante, menționând inclusiv posibilitatea introducerii vaccinării obligatorii.

Președintele CE a subliniat că a fost vorba de „o opinie personală” și că, înainte de a recurge la acest tip de măsuri, e nevoie de o dezbatere la nivelul tuturor factorilor de decizie din UE.

Totodată, Comisia a îndemnat statele europene să recurgă la noi restricții de călătorie, ce pot fi actualizate chiar și zilnic.

OMS cere persoanelor vulnerabile să nu călătorească

Organizația Mondială a Sănătății le-a transmis persoanelor nevaccinate, cu vârsta de peste 60 de ani, și celor care prezintă anumite condiții medicale să nu călătorească în țările în care a fost descoperită varianta Omicron.

Totodată, OMS a spus că măsurile de restricție a călătoriilor nu vor opri răspândirea noii variante, ci pot crea chiar contrariul.

Ele pot avea un impact negativ asupra măsurilor de sănătate publică luate în timpul unei pandemii, descurajând țările să raporteze și să partajeze date epidemiologice și de secvențiere”, a spus OMS.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW