Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Comisia Europeană aprobă o schemă românească în valoare de 1 milion euro, pentru companii aeriene

By news.ro , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2022

Comisia Europeană a anunţat marţi, 5 aprilie, că a aprobat o schemă românească în valoare de 1 milion euro pentru a sprijini companiile aeriene care îşi încep activitatea pe aeroportul din Arad în contextul pandemiei de coronavirus.

„Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 1 milion euro pentru a sprijini companiile aeriene care îşi încep activitatea pe aeroportul din Arad în contextul pandemiei de coronavirus. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Aeroportul este situat în partea de vest a României şi deserveşte în principal judeţul Arad”, arată CE.

În cadrul schemei, ajutorul va lua forma unor subvenţii directe de până la 600.000 euro pe întreprindere. Măsura va fi deschisă tuturor companiilor aeriene interesate care îşi încep activitatea pe aeroportul Arad, printr-o procedură deschisă şi transparentă.

Măsura este menită să sprijine activitatea operatorilor aerieni şi redresarea economică a regiunii în contextul pandemiei de coronavirus. Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar.

Ajutorul nu va depăşi limita de 2,3 milioane euro per beneficiar şi se acordă până la 30 iunie 2022. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Versiunea neconfidenţială a deciziei va fi disponibilă cu numărul de caz SA.100434 în Registrul ajutoarelor de stat, pe site-ul web al Comisiei privind concurenţa, de îndată ce vor fi fost soluţionate eventualele probleme legate de confidenţialitate.

Foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW