Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Comisia Europeană anunţă declanșarea procedurii de deficit excesiv. Cîţu: Raportul arată cum a distrus PSD economia României/ Reacția PSD

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 14 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Comisia Europeană anunţă declanșarea procedurii de deficit excesiv pentru țara noastră, din cauza depășirii țintei de 3% din PIB de anul trecut. Specialiștii critică guvernele PSD pentru măsurile economice din perioada 2017-2019.

Informațiile apar într-un raport al Comisiei Europene, în document menționându-se că autoritățile din România au „încalcat sistematic regulile fiscale”.

„Avertismentele date timp de trei ani de zile au fost ignorate de Guvernul PSD. Raportul arată cum a distrus PSD economia României în trei ani de zile”, a declarat Florin Cîțu, potrivit Mediafax.

PSD îl acuză pe Cîțu că „a băgat economia în șanț”

Pe de altă parte, PSD îl acuză pe ministrul demis al Finanţelor că a „băgat economia în şanţ”, susţinând că guvernul liberal a făcut cheltuieli haotice.

„Culmea tupeului! După ce a băgat economia în șanț, ministrul Cîțu se vaită că vine Comisia Europeană să-l amendeze?!!
Domnule ministru, în ultimele două luni, când ați făcut dezmăț în banul public prin cheltuieli bugetare nejustificate de 9,5 miliarde lei (0,9% din PIB) nu v-ați gândit la deficit?

Când ați plătit 1,5 miliarde de lei bani publici pe plasme și jeep-uri, deficitul unde era? Când v-ați grăbit să aruncați 0,9 miliarde lei în conturile fraţilor Micula iar ați uitat că există și deficit?

Cui ați plătit despăgubiri ANRP şi unde s-au dus banii din Fondul de Rezervă, aproape 1 miliard de lei?
Dar atunci când, fără să verificați, ați semnat plăți în valoare de 1,6 miliarde lei pentru primarii PNL prin programul PNDL? Când ați rambursat firmelor de casă TVA în valoare de 2,5 miliarde lei, nu v-ați gândit și la deficit și la amendă?

Când ați văzut că ați rămas fără bani din cauza cheltuileilor haotice, domnule ministru demis, v-ați gândit că ar fi bine, pentru ca deficitul să fie și mai mare, să nu încasați nici venituri la buget de 7 miliarde lei??!! Nu spuneați, la a doua rectificare făcută în 2019, că veți încasa 4,6 miliarde lei în două luni? A mai văzut cineva aceste încasări? Dar dvs. le-ați văzut?

De ce ați amânat licitatia 5G dacă nu erau bani, un minus de 2,4 miliarde lei la buget? Nu știați că veți majora și mai mult deficitul??!

De ce mințiți și mințiți și mințiti?! Ați spus că anul acesta deficitul va fi de 3,6% din PIB și că ați luat în considerare și creșterea pensiilor și creșterea salariilor profesorilor! Atunci de ce Comisia Europeană estimează deficit de 4,9% din PIB în 2020??! Vreți să spuneți că și Comisia minte??!!!

P.S. Guvernarea PSD v-a predat lecția de economie! Din păcate, nu ați învățat nimic din ea! În cei aproape 2 ani în care PSD a fost la guvernare, am ținut deficitul bugetar sub 3% din PIB! Și am plătit și pensii și salarii și am făcut și investiții!

P.S.2 Potrivit datelor Eurostat, deficitul bugetar ESA a fost de 2,6% din PIB în 2017, 3% din PIB în 2018 și 2,8% din PIB în octombrie 2019.

P.S.3 Chiar nu v-ați săturat de atâtea minciuni? Mai puteți??!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW