Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Comisia Europeană alocă 47 de milioane de euro pentru construirea unui spital de urgență în Craiova

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 iulie 2020 Etichete: , ,

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 47 de milioane de euro pentru construirea unui spital regional de urgenţă în Craiova.

Banii vor fi alocați din Fondul European de Dezvoltare Regională.

„Pandemia de coronavirus (Covid-19) a arătat din nou cât de important este să investeşti în infrastructuri de îngrijire a sănătăţii moderne şi eficiente, ceea ce a fost întotdeauna – şi va continua să fie – prioritatea de bază a politicii de coeziune a UE, aşa cum este dovedită în urma aprobării acestui proiect major”, a afirmat comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, citată de Agerpres.

Unitatea medicală ar urma să aibă 800 de paturi.

Potrivit Executivului comunitar, proiectul spitalului “va ajuta la reducerea inegalităţilor în accesul la îngrijirea sănătăţii, în special pentru oamenii care locuiesc în zonele rurale sau în cele defavorizate, va asigura diagnostice şi tratamente timpurii şi, prin urmare, va ajuta la reducerea ratei mortalităţii şi a dizabilităţilor pe termen lung”.

În acelaşi timp, echipamentul şi infrastructura modernă precum şi un management şi o organizare mai bună vor asigura un tratament mai eficient al bolilor mortale. De asemenea, proiectul este menit „să contracareze exodul de personal medial din regiune, furnizând un mediu de lucru mai atractiv pentru doctori şi asistente”.

sursa foto: rri.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW