Wednesday, August 17, 2022
Jurnalism corect


Comisia Europeană acordă 117 milioane de euro pentru dezvoltarea de tratamente și metode de diagnosticare a coronavirusului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 12 mai 2020 Etichete: , ,

Comisia Europeană a anunțat, marți, că opt proiecte de cercetare la scară largă, menite să dezvolte tratamente și metode de diagnosticare a virusului SARS-COV-2, au fost selectate în cadrul unei cereri accelerate de propuneri lansate în luna martie de Inițiativa privind medicamentele inovatoare (IMI), un parteneriat public privat.

Comisia și-a majorat angajamentul la 72 de milioane de euro, față de 42 de milioane prevăzute inițial, pentru a finanța un număr mai mare de propuneri de înaltă calitate, din programul Orizont 2020, programul UE pentru cercetare și inovare. Astfel, 45 de milioane EUR vor fi furnizate de industria farmaceutică, partenerii IMI asociați și alte organizații implicate în proiecte, totalul investițiilor ridicându-se la 117 milioane EUR.

Dintre cele opt proiecte finanțate în cadrul cererii de propuneri IMI, cinci se axează pe metode de diagnosticare și 3 pe tratamente.

Cele care se axează pe instrumentele de diagnosticare intenționează să dezvolte dispozitive care pot fi utilizate oriunde, cum ar fi în cabinetele medicale sau în propria casă a pacientului și pot produce rezultate rapide în 14-40 minute.

Celelalte proiecte, care se vor concentra asupra dezvoltării de tratamente, vor lucra în principal la actuala pandemie de coronavirus, însă vor depune eforturi considerabile în ceea ce privește pregătirea pentru viitoare epidemii.

În total, aceste proiecte reunesc 94 de organizații, cum ar fi universități, organizații de cercetare, întreprinderi și organisme publice. Se constată, de asemenea, o implicare puternică a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care reprezintă peste 20 % din participanți și care vor primi 17 % din buget.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW