Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană a virat României banii aferenţi Cererii II de plată din PNRR / Peste 2,7 miliarde de euro au intrat în conturile statului

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 29 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă, astăzi, 29 septembrie, că au fost viraţi României, de către Comisia Europeană, banii aferenţi Cererii de plată II din PNRR, respectiv peste 2,7 miliarde de euro. Alături de prefinanțare și prima tranșă din PNRR, țara noastră a beneficiat până la această oră cumulat de plăți de aproape zece miliarde de euro, din cadrul acestui instrument.

„Spuneam la 1 septembrie că, până la sfârşitul acestei luni, ar trebui să ajungă în ţară banii aferenţi cererii de plată II din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ei bine, astăzi au intrat în conturile României peste 2,7 miliarde euro”, a transmis ministrul Finanţelor, pe Facebook.

Ministrul Finanțelor menționa, la începutul lunii,  că „depunerea acestei cereri de plată a fost condiţionată de reglementarea unor aspecte cheie pentru România precum decarbonizarea, interoperabilitatea bazelor de date pentru reducerea birocraţiei şi cloud-ul guvernamental”.

Comisia Europeană a cerut pentru plățile următoare, printre altele, eliminarea inechităților sin sistemul public de pensii,

Fondurile PNRR sunt necesare României pentru proiecte care țin de infrastructură, transport, educație, sănătate.

Sursă foto: Inquam Photos/Alberto Grosescu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW