Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Comisia Europeană a trimis României o scrisoare de punere în întârziere privind siguranța energetică offshore

By Redactia , in Stirile zilei , at 23 septembrie 2021 Etichete:

Comisia Europeană a trimis joi, 23 septembrie, României şi Poloniei scrisori de punere în întârziere pentru că nu au transpus normele UE privind siguranța operațiunilor petroliere și gaziere offshore în legislaţia lor naţională.

Comisia cere acum celor două țări să transpună, să pună în aplicare și să aplice corect aceste norme UE.

„Comisia a decis astăzi să trimită scrisori de punere în întârziere Poloniei și României pentru că nu au integrat corect anumite aspecte ale Directivei privind siguranța activităților offshore (Directiva 2013/30/UE) în sistemele lor juridice. În această directivă, UE a pus în aplicare un set de norme menite să contribuie la prevenirea accidentelor și la asigurarea unei reacții prompte și eficiente în cazul producerii unor astfel de accidente”, transmite Comisia Europeană joi, 23 septembrie, într-un comunicat de presă.

Ce trebuie să facă statele

Cinform sursei citate, statele membre trebuie să se asigure că întreprinderile – cărora le acordă o licență de explorare sau de producție – sunt bine finanțate, dispun de expertiza tehnică necesară și au la dispoziție resurse care să poată fi utilizate atunci când este necesar.

„Trebuie instituită o autoritate independentă pentru a asigura respectarea cerințelor de siguranță, precum și un sistem adecvat de gestionare a cererilor de despăgubire în caz de accident. Întreprinderile sunt pe deplin răspunzătoare de daunele ecologice cauzate speciilor și habitatelor naturale protejate”.

Acum, România și Polonia au la dispoziție două luni pentru a soluționa deficiențele semnalate de Comisie.

În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Tot joi, 23 septembrie, Comisia Europeană a cerut României și altor 18 state membre să pună în aplicare legislația Uniunii Europene în domeniul digital și al mass-mediei, al cărei termen de transpus în legea națională era finalul lunii decembrie 2020.

Sursa foto: European Commission/ Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW