Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană a rezervat 15 milioane doze de vaccin contra COVID-19 adaptat Omicron

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 9 august 2022

Comisia Europeană (CE) a rezervat, la compania de biotehnologie Moderna, 15 milioane de doze suplimentare de vaccin din noua versiune împotriva COVID-19, modificat în funcţie de varianta omicron a SARS-CoV-2, se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Totodată, CE și Moderna au stabilit ca dozele inițial programate pentru livrare în vară vor fi acum livrate în septembrie și în perioada de toamnă și iarnă 2022, când statele membre vor avea probabil nevoie de stocuri suplimentare de vaccinuri pentru campaniile naționale de vaccinare și pentru îndeplinirea angajamentelor lor de solidaritate internațională.

„Acest lucru va asigura că autoritățile naționale au acces la vaccinuri, inclusiv la vaccinuri adaptate variantelor, dacă sunt autorizate, în momentul în care au nevoie de ele pentru propriile campanii de vaccinare”, a transmis CE.

Aceste 15 milioane de doze fac parte din comanda globală de 460 de milioane de doze încheiată cu Moderna, în numele Celor 27, de către CE, la începutul pandemiei de COVID-19.

Compania americană foloseşte tehnologia ARN mesager.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW